Dacia Jogger: Στην Ελλάδα το πιο φθηνό 7θέσιο – Δείτε τιμές

To νέο προσιτό οικογενειακό της ρουμανικής φίρμας σύντομα θα βρίσκεται στις εκθέσεις, όμως ήδη γνωρίζουμε τις τιμές όλων των εκδόσεών του, με βενζίνη και LPG.

  • -
  • -

Η Dacia διευρύνει την γκάμα της με ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, το οποίο διατίθεται τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια έκδοση. Το νέο Jogger ισορροπεί μεταξύ τριών κατηγοριών, καθώς διαθέτει το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV και την εμφάνιση ενός SUV, προσφέροντας παράλληλα την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο κινητήρων: του βενζίνης 1.0 TCe 110 και του διπλού καυσίμου (βενζίνης/υγραερίου) 1.0 TCe 100 LPG. Ο πρώτος συνδυάζεται με  χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αποδίδοντας 110 PS και 200 Nm ροπής.

jogger

 

Ο δεύτερος έχει ισχύ 100 PS, με τη μεικτή κατανάλωση καυσίμου να είναι στα 7,6 lt/100 km και τις εκπομπές ρύπων στα 121 gr/km. Όταν λειτουργεί με υγραέριο, οι μέσες εκπομπές CO2 για το Dacia Jogger είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 km, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Το μεγαλύτερο μοντέλο της Dacia!

Το Jogger έχει απόσταση από το έδαφος στα 200 mm, εφοδιάζεται με τροχούς μεγάλης διαμέτρου και ελαστικά υψηλού προφίλ. Το μεγάλο μεταξόνιο (2,9 μ.), ο χώρος για τα κεφάλια των επιβατών και το κάθετο πίσω μέρος (κάθετα φωτιστικά σώματα, πολύ φαρδιά πόρτα, χαμηλό κατώφλι), είναι στοιχεία που προδιαθέτουν για ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και έναν πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Το αυξημένο ύψος της πίσω πόρτας κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στα πίσω ευρύχωρα καθίσματα. Με 4,55 μ. μήκους, το Jogger είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia.

jogger

Ορισμένες εκδόσεις διαθέτουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς στην επταθέσια έκδοση, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα.

Οι αποθηκευτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας 24 λίτρων μεγιστοποιούν την πρακτικότητα, με το πορτμπαγκάζ στην 5θέσια έκδοση να φθάνει τα 708 lt. και στην 7θέσια τα 160 lt με όλα τα καθίσματα ανοικτά ή τα 565 lt. με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα. Για εύκολη και ασφαλή στήριξη κατά τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων, ο χώρος αποσκευών διαθέτει ελαστικούς ιμάντες και 4 κρίκους πρόσδεσης, καθώς και πρίζα 12V.

Ο εξοπλισμός του Jogger

Το νέο μοντέλο της Dacia εφοδιάζεται στις βασικές εκδόσεις με το σύστημα πολυμέσων Media Control που περιλαμβάνει δύο ηχεία, μία βάση στήριξης και σύνδεσης smartphone που ενσωματώνεται απόλυτα στην αισθητική του ταμπλό, Bluetooth, θύρα USB, χειριστήρια στο τιμόνι και πληροφορίες ραδιοφώνου που εμφανίζονται μέσω της ψηφιακής οθόνης TFT 3,5 ιντσών του υπολογιστή ταξιδίου στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

jogger

Διαβάστε επίσης: Θα αγόραζες το νέο Dacia Duster pick-up με 170 άλογα;

Οι πιο πλούσιες εκδόσεις εφοδιάζεται με το Media Display και την οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Media Nav με ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης και ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για Apple CarPlay και Android Auto. Όσο για τα συστήματα υποβοήθησης, είναι τα:

  • Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist)
  • Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
  • Υποβοήθηση Στάθμευσης (Park Assist)
  • Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist)


Πότε θα το δούμε στις εκθέσεις των αντιπροσώπων Dacia;

Τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Jogger είναι ανοικτά από σήμερα με τις τιμές για τη βασική έκδοση LPG να ξεκινούν από 18.880 ευρώ και για την βενζίνης από 19.680 €. Τα αυτοκίνητα αναμένεται να πάρουν θέση στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων στα μέσα Ιουλίου. Τότε θα ξεκινήσουν και οι παραδόσεις.

jogger

Δείτε αναλυτικά τις τιμές

Βενζίνη-Υγραέριο 1.0 TCe 100 PS

ESSENTIAL LPG 5-S: 18.880 €
COMFORT LPG 5-S: 21.280 €
EXTREME LPG 5-S: 22.580 €
COMFORT LPG 7-S: 22.280 €
EXTREME LPG 7-S: 23.780 € 

Βενζίνη 1.0 TCe 110 PS

ESSENTIAL 5-S: 19.680 €
COMFORT 5-S: 22.080 €
EXTREME 5-S: 23.580 €
COMFORT 7-S: 23.080 €
EXTREME 7-S: 24.780 €

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...