Top 10: Αυτά τα SUV αγοράζουν οι Έλληνες το 2022

Η κατηγορία των SUV συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των αγοραστών στη χώρα μας. Ποια είναι όμως αυτά που επιλέγουν οι Έλληνες οδηγοί;

  • -
  • -

Παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου λόγω των ζητημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις παραδόσεις, στην Ελλάδα οι ταξινομήσεις το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022 κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους, στη χώρα μας πουλήθηκαν 54.799 καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας μείωση 6,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, τα SUV κυριάρχησαν με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 54,4% με 29.842 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως πάνω απο 1 στους 2 αγοραστές επέλεξε ένα νέο μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των SUV.  

Ποιο είναι το πρώτο SUV στην Ελλάδα;

Τα B-SUV αναδείχθηκαν τα πιο δημοφιλή, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς συνδυάζουν τις compact διαστάσεις με την πρακτικότητα και τους οικονομικούς κινητήρες με τη χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα μεγαλύτερα και προφανώς ακριβότερα C-SUV.

suv

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα best-seller της ελληνικής αγοράς. Η Toyota εξακολουθεί να κυριαρχεί και μάλιστα με ένα μοντέλο που έχει αρκετά χρόνια στην πλάτη του, το αειθαλές όπως αποδεικνύεται C-HR.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το T-Roc της Volkswagen, ενώ τρίτο είναι το Toyota Yaris Cross. Δυναμικά συνεχίζει την εμπορική του πορεία και το Kia Stonic, το οποίο φιγουράρει στην τέταρτη θέση της λίστας. Την πρώτη πεντάδα κλείνει ένα ακόμη μοντέλο της VW και συγκεκριμένα το T-Cross. Μάλιστα, τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι τα μοναδικά που κατέγραψαν πάνω απο 1.000 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Διαβάστε επίσης: Σοκ στις ευρωπαϊκές αγορες- Ο χειρότερος Ιούνιος

Προφανώς, αν η κατάσταση στα εργοστάσια είχε εξομαλυνθεί και οι κατασκευαστές παρέδιδαν κανονικά στους εισαγωγείς, οι πωλήσεις των SUV δεν αποκλείεται να κατέγραφαν ιστορικό ρεκόρ με βάση τη ζήτηση. 

Το Top 10 του Α' εξαμήνου 2022 (Ιανουάριος – Ιούνιος)

  1. Toyota C-HR: 1.699
  2. Volkswagen T-Roc: 1.568
  3. Toyota Yaris Cross: 1.327
  4. Kia Stonic: 1.222
  5. Volkswagen T-Cross: 1.042
  6. Dacia Duster: 991
  7. Ford Puma: 952
  8. Peugeot 2008: 884
  9. Mercedes GLA: 844
  10. Audi Q3: 829
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...