Λίτρα ή κιλοβατώρες: Εσύ με τι θα φουλάρεις στο... ηλεκτροβενζινάδικο;

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να κοιτάμε τις ταμπέλες των πρατηρίων, ώστε να δούμε πόσο έχει σήμερα η τιμή της βενζίνης ή του πετρελαίου. Πλέον θα κοιτάμε για να δούμε πόσο έχει η κιλοβατώρα.

  • -
  • -

Υπάρχουν μερικές εικόνες οι οποίες συμπυκνώνουν πάρα πολλά κείμενα και ατέλειωτες λέξεις, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πώς αλλάζει η πραγματικότητα γύρω μας.

Η εικόνα ενός πρατηρίου το οποίο μαζί με την τιμή των καυσίμων αναγράφει και την τιμή της κιλοβατώρας, είναι μία από αυτές.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να πληθαίνουν και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς, είναι αναμενόμενο και τα πρατήρια καυσίμων να στραφούν προς την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί πάρα πολύ το εισόδημά τους.

 

Στην εικόνα βλέπουμε ένα κατάστημα στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο συνδυάζει πολλαπλούς ρόλους. Λειτουργεί σαν ένα μικρό super-market κυρίως με τοπικά προϊόντα, ως πρατήριο καυσίμων, αλλά και ως σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εδώ ασχολούμαστε κυρίως με τους δύο τελευταίους ρόλους.

Μέχρι και πολύ πρόσφατα, ένα κατάστημα του είδους θα είχε μόνο καύσιμα για τους πελάτες του, ωστόσο οι εξελίξεις έκαναν τον ιδιοκτήτη να βάλει και σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έτσι, στις μεγάλες ταμπέλες που υπάρχουν για να τις βλέπουν από μακριά οι οδηγοί, πλέον αναγράφει δύο τιμές. Αυτή στην οποία πουλάει τη βενζίνη και εκείνη στην οποία δίνει την κιλοβατώρα.

Δείτε ακόμα: "Θα βάλεις φορτιστή αλλιώς θα φας πρόστιμο." Συμφωνείτε;

Για να έχουμε μια εικόνα σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, η τιμή που βλέπουμε στην εικόνα αφορά ένα γαλόνι βενζίνης και όχι ένα λίτρο, με το ένα γαλόνι αντιστοιχεί σε 3,785 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη εικόνα που είναι παλαιότερη και βλέπουμε 2,49, η αντιστοιχία είναι 0,62 ευρώ/ λίτρο, ενώ στη δεύτερη που είναι πιο πρόσφατη και βλέπουμε 4,19 η αντιστοιχία είναι 1,05 ευρώ/λίτρο. Αυτή η τιμή θεωρείται υψηλή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...