Go Light electric: Στα σκαριά το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

O Ηλίας Σελέκος επανεκκινεί το ελληνικό project Go Light electric. Θα το δούμε στους δρόμους της πόλης;

  • -
  • -

Πριν από περίπου 8 χρόνια ξεκίνησε η διαδικασία ίδρυσης μίας start up εταιρείας με αντικείμενο μελέτης την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος πόλης κατηγορίας Le (Light electric). Η εταιρεία κατασκεύασε ένα λειτουργικό πρωτότυπο όχημα χωρίς αμάξωμα, κατηγορίας L6e και μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν εως λίγο πριν το lockdown του 2019, είχε συμμετάσχει σε 4 πανελλήνιους διαγωνισμούς start ups με πολύ καλές κριτικές, φτάνοντας μάλιστα στις τελικές δεκάδες των εν λόγω διαγωνισμών.

Selekos-electric-car-2

Η start up εταιρεία ενώ βρισκόταν στα τελικά στάδια διεργασιών χρηματοδότησης για την κατασκευή του πρωτοτύπου Νο.2, αναγκάστηκε να σταματήσει τις όποιες συμφωνίες λόγω της πανδημίας, η οποία ανέκοψε την δραστηριότητά της καθώς και των μελών της. Σήμερα όμως, το project επανέρχεται στην ζωή, αναζητώντας συνεργάτες, τόσο σε επίπεδο ομάδας εργασίας, όσο και χρηματοδότησης για την υλοποίηση κατασκευής του πρωτοτύπου ηλεκτρικού οχήματος, καθώς και την οργάνωση παραγωγής μικρού αριθμού οχημάτων σε επίπεδο βιοτεχνίας στην Ελλάδα.

go light electric

Πίσω από την συγκεκριμένη προσπάθεια βρίσκεται ο Ηλίας Σελέκος, ένας άνθρωπος που το 2004 συμμετείχε στην ομάδα ενός ανθρώπου του οποίου το εγχείρημα έχουμε γνωρίσει από κοντά, του Δημήτρη Κορρέ. Τότε εργάζονταν στο πρωτότυπο No P2 και ο κ. Σελέκος βοήθησε στην εξωτερική σχεδίαση του οχήματος υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών. Σήμερα αποτελεί τον βασικό σχεδιαστή του Ελληνικού Project – Go Light Electric.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...