Σοκ με τις τιμές των καυσίμων – «Φωτιά» η βενζίνη στα νησιά

Στο τέλος της ημέρας θα πηγαίνεις στο πρατήριο με αναμμένο λαμπάκι, θα βάζεις καύσιμο και θα φεύγεις ξανά με το λαμπάκι στο κόκκινο.

  • -
  • -

Κάθε μέρα στις ταμπέλες των πρατηρίων βλέπουμε τις τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως η αύξηση θα συνεχιστεί, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καλπάζουν. Αυτήν τη στιγμή το βαρέλι βρίσκεται πάνω από τα 110 δολάρια, το ευρώ πέφτει έναντι του δολαρίου και στα χρηματιστήρια επικρατεί πανικός. Οπότε, τα πράγματα μόνο κατ΄ευχήν δεν πηγαίνουν.

Στην Ελλάδα, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων έχει εκτοξευτεί στα 2,204€ ανά λίτρο. Η 100άρα βενζίνη είναι στα 2,351€ και το diesel κίνησης στα 1,892€, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ανέφερε πως αναμένουμε νέα αύξηση στην τιμή, της τάξεως των 0,03- 0,04 ευρώ, λόγω της ανόδου στα παράγωγα του πετρελαίου της διύλησης. Ορισμένοι βενζινοπώλες όμως, εκτιμούν πως θα έχουμε άμεσα κιόλας νέο γύρο ανατιμήσεων που θα φτάσουν έως και 10 λεπτά το λίτρο.

Το Fuel Pass έδωσε μια μικρή ανάσα αλλά αυτή δεν είναι αρκετή. Οπότε, επιβάλλονται δραστικές παρεμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση.

Σε ποια περιοχή η απλή βενζίνη πωλείται πάνω από 2,3€;

Υπάρχουν πρατήρια στην Ελλάδα που πωλούν τη βενζίνη θαρρείς και είναι «χρυσός». Για παράδειγμα στα Δωδεκάνησα η μέση τιμή έχει διαμορφωθεί στα 2,328 ευρώ ανά λίτρο. Την πιο ακριβή βενζίνη ωστόσο, συναντάμε στις Κυκλάδες με 2,379€.

Παρατηρώντας το δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου, συμπεραίνουμε πως πουθενά στη χώρα μας δεν θα βάλει κάποιος βενζίνης κάτω από 2,1€.

Διαβάστε επίσης: Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία για την επιδότηση;

Φθηνότερη βενζίνη 95 οκτανίων σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς πωλούν τα πρατήρια σε Θεσσαλονίκη και Πιερία με 2,173 ευρώ ανά λίτρο και στην Ημαθία με μέσο όρο τα 2,175 ευρώ. Τη χαμηλότερη από όλες έχει η Χίος με 2,162€.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις τιμές σε κάθε νομό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...