Αυτός είναι ο ταχύτερος φορτιστής ηλεκτρικών του κόσμου - Αυτονομία 100 km σε 3'! [video]

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να έχει ακόμα κάποια εμπόδια να ξεπεράσει, προκειμένου να εδραιωθεί και να γίνει mainstream, όμως εκείνο της ταχύτητας φόρτισης πλέον μπορούμε να θεωρήσουμε ότι λύθηκε.

  • -
  • -

Φόρτιση με αστραπιαίες ταχύτητες θα μπορούν να βιώνουν όσοι χρησιμοποιούν τον φορτιστή Terra 360 ο οποίος κατασκευάζεται από την εταιρεία ABB. Το εν λόγω μοντέλο είναι ο ταχύτερος φορτιστής που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε όλο τον κόσμο, με την ονομασία του να προδίδει τη μέγιστη ισχύ με την οποία μπορεί να προσφέρει ρεύμα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η οποία φτάνει τα 360 kW.

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο, το οποίο εξασφαλίζει ότι η φόρτιση του αυτοκινήτου, εφ’ όσον έχει την ικανότητα να απορροφήσει όλη αυτή την ισχύ, θα γίνεται με αστραπιαίο ρυθμό. Συγκεκριμένα, 3 λεπτά σύνδεσης στον φορτιστή θα είναι αρκετά ώστε η αυτονομία να αυξηθεί κατά 100 km, ενώ η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας θα μπορεί να γίνεται ακόμα και σε 15 λεπτά.

ABB

Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο που να μπορεί να φέρει στα όριά του αυτόν τον φορτιστή. Το μοντέλο που φορτίζει ταχύτερα από κάθε άλλο είναι το Lucid Air, το οποίο μπορεί να «τραβήξει» μέχρι και 300 kW, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε ποια είναι τα 5 κορυφαία ηλεκτρικά μοντέλα μεταξύ όσων κυκλοφορούν στη χώρα μας, με βάση το πόσο γρήγορα μπορούν να φορτίσουν. Ωστόσο, σταδιακά θα κυκλοφορήσουν μοντέλα που θα μπορούν να τον εκμεταλλευτούν.

ABB

Προς το παρόν η μοναδική χώρα στην οποία υπάρχουν τοποθετημένοι και λειτουργικοί σταθμοί Terra 360 είναι η Νορβηγία. Άλλωστε η σκανδιναβική χώρα είναι πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς στους δρόμους της κυκλοφορούν ήδη πάνω από 600.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ πάνω από το 65% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων το 2021 αφορούσε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Δείτε ακόμα: Ήξερες ότι υπάρχουν powerbank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα; [video]

Η ύπαρξη ενός τόσο γρήγορου φορτιστή, μπορεί να οδηγήσει σε επαρκή εξυπηρέτηση των οδηγών που κινούνται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς να απαιτείται η τοποθέτηση πολλών μονάδων, καθώς θα εξασφαλίζεται ότι ο κάθε οδηγός θα παραμένει συνδεδεμένος για λίγα λεπτά, έτσι σύντομα θα μπορεί να συνδεθεί κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Σταδιακά οι Terra 360 θα αρχίσουν να βρίσκουν τη θέση τους και σε άλλες χώρες, με τη Σουηδία να είναι η επόμενη. Ελπίζουμε να μην αργήσει η στιγμή που θα δούμε αυτούς του ταχύτατους φορτιστές και στη χώρα μας.

Με τόσο γρήγορους φορτιστές, τα ταξίδια γίνονται πάρα πολύ απλή υπόθεση. Διαφωνείς;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...