Honda ZR-V: Το νέο υβριδικό SUV για την Ευρώπη

Τον επόμενο χρόνο η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει στις αγορές της Ευρώπης το ολοκαίνουριο SUV της γκάμας της.

  • -
  • -

Μετά τα HR-V και CR-V, η Honda ετοιμάζει ένα ακόμη SUV, το οποίο θα το δούμε να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους μέσα στο 2023. Το νέο μοντέλο ονομάζεται ZR-V και ανήκει στην κατηγορία των C-SUV.

Η εταιρεία δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για το αυτοκίνητο, παρά μόνο ότι φέρει το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV. Λογικά, τροφοδοτείται με το hybrid σύνολο του HR-V e:HEV, συνδυάζοντας τον 1.5 lt. κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτροκινητήρες, μία μπαταρία ιόντων λιθίου κι ένα κιβώτιο μιας μόνο σχέσης μετάδοσης. Η συνδυαστική ισχύς εκτός απροόπτου θα παραμείνει στους 131 hp και τα 253 Nm ροπής, εστιάζοντας στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τους περιορισμένους ρύπους.

Από πλευράς διαστάσεων, το Honda ZR-V τοποθετείται ανάμεσα στα HR-V και CR-V. Αυτό σημαίνει πως το μήκος του αμαξώματος θα κυμαίνεται από 4,4 έως 4,5 μέτρα. Αισθητικά, θα διακρίνεται για τα μοντέρνα και νεανικά χαρακτηριστικά του, με την καμπίνα να βρίθει τεχνολογιών, παρέχοντας παράλληλα υψηλά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες.

Ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά SUV η Honda

Το ZR-V δεν είναι το μόνο μοντέλο που έχει στα σκαριά η Honda. Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει πλειάδα νέων ηλεκτροκινήτων οχημάτων τα επόμενα χρόνια, επενδύοντας στην ηλεκτροκίνηση το ποσό-μαμούθ των 31 δις λιρών.

Δείτε αναλυτικά τιμή και εξοπλισμό για το Honda HR-V e:HEV

Από το 2026, όλα τα αυτοκίνητα θα βασίζονται στην νέα EV πλατφόρμα «e:Architecture», ενσωματώνοντας στον εξοπλισμό τους αυτόνομο σύστημα οδήγησης και τις μπαταρίες τύπου solid-state, οι οποίες υπόσχονται μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και ταχύτερη φόρτιση.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, σε όλες τις σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής, η ιαπωνική εταιρία θα αυξήσει την αναλογία πωλήσεων EV και οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCV) στο 40% μέχρι το 2030, και στο 80% μέχρι το 2035. Eπίσης, σκοπεύει να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...