Δικαιούνται Fuel Pass και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Μία ενδιαφέρουσα πτυχή του επιδόματος καυσίμων εντοπίστηκε.

  • -
  • -

Με τους δικαιούχους να μπορούν να κάνουν ελεύθερα πλέον την αίτηση τους για να λάβουν την επιδότηση καυσίμων, το «άγχος» των πρώτων ημερών για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών έχει περάσει, επιτρέποντας την εξέταση του νέου αυτού μέτρου με περισσότερη ηρεμία. Μία ενδιαφέρουσα πτυχή του Fuel Pass που αποκαλύφθηκε λοιπόν, είναι πως ακόμη κι αν το αυτοκίνητο σου δεν χρησιμοποιεί υγρά καύσιμα, εσύ δικαιούσαι και πάλι το επίδομα. Τι εννοούμε;

Τα μέτρα που χρειάζεται να πληροί κάποιος για να λάβει την οικονομική βοήθεια θυμίζουμε πως είναι τα να έχει δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα για το φορολογικό έτος 2020 έως 30.000 ευρώ και πλήρη κυριότητα, συγκυριότητα ή μίσθωση(leasing) ενός οχήματος που βρίσκεται σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Δεν αναφέρεται πουθενά κάποια οδηγία για το καύσιμο που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο μιας και όλα, τόσο τα υγρά καύσιμα, όσο και το ρεύμα, έχουν ακριβύνει. Κάλλιστα λοιπόν, μπορεί κάποιος που χρησιμοποιεί όχημα μηδενικών ρύπων να πραγματοποιήσει την αίτηση σύμφωνα με την διαδικασία που θα βρει εδώ και να λάβει το ανάλογο ποσό. Κάτι που ήδη έγινε άλλωστε με ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων να δηλώνουν πως ήδη έχουν λάβει το επίδομα. Αυτό πιστώνεται όπως έχουμε πει είτε:

  • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή
  • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τoυ Fuel Pass, θυμίζουμε πως γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων, αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Για να κάνετε την αίτηση πατήστε στο https://vouchers.gov.gr/

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...