Στο μάτι των κλεφτών μπήκαν οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων [video]

«Ελαφροχέρηδες» αποφάσισαν να κλέψουν δεκάδες φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να πουλήσουν τα μέταλλα από το εσωτερικό τους.

  • -
  • -

Ο χαλκός πάντοτε ήταν στο στόχαστρο των κλοπών. Και στην Ελλάδα, έχουμε ακούσει αρκετές φορές ότι κάποιοι έκλεψαν αντικείμενα που κρύβουν μεγάλες ποσότητες χαλκού, από σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις μέχρι και καλώδια της ΔΕΗ. Και οι φορτιστές αυτοκινήτων όμως κρύβουν χαλκό στο εσωτερικό τους, ως ηλεκτρικές συσκευές υψηλού φορτίου. Έτσι λοιπόν δεν άργησαν να ακουστούν τα πρώτα περιστατικά.

Μια είδηση από το Λος Άντζελες αποκαλύπτει το πρώτο «βαρύ» χτύπημα κλοπής σε εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Μια εταιρεία έχει τοποθετήσει 40 φορτιστές και κλάπηκαν οι 38, με τους υπόλοιπους δύο να μένουν στη θέση τους, αλλά με σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν από χτυπήματα. Οι κλέφτες αφαίρεσαν τον εξοπλισμό επαναφόρτισης με σκοπό να τον μεταπωλήσουν σε κάποιους που ασχολούνται με το εμπόριο μετάλλων.

Πότε έγινε η κλοπή των φορτιστών;

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης, 3 Μαΐου. Σύμφωνα με την εταιρεία το πάρκινγκ της έχει πολλά φώτα και κλειστές πόρτες τη νύχτα, όμως τίποτα δεν εμπόδισε τους… ελαφροχέρηδες να μπουν και να κλέψουν αυτά που ήθελαν. Οι αρχές των ΗΠΑ τονίζουν ότι οι φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένας εύκολος στόχος αφού πολλοί σταθμοί δεν φυλάσσονται και το βράδυ, όταν η κίνηση πέφτει, οι κλέφτες βρίσκουν ευκαιρία να «βάλουν χέρι».

Δείτε ακόμη Ήξερες ότι υπάρχουν powerbank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Φυσικά είναι ζήτημα χρόνου το «πρόβλημα» να εξαπλωθεί και στην Ευρώπη. Κάποια περιστατικά έχουν ήδη σημειωθεί, ωστόσο κανένα δεν είχε την έκταση του συγκεκριμένου από το Λος Άντζελες. 38 φορτιστές από τους 40 έκαναν φτερά! Πραγματικά απίστευτο. Το κόστος της ζημιάς υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 18.000 δολάρια. Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση αφού δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα της κάθε εταιρείας φορτιστών, αλλά και των χρηστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων που βλέπουν τις επιλογές φόρτισης του αυτοκινήτου τους να περιορίζονται με κάθε τέτοια κίνηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...