Νέο ρεκόρ Guinness για την Porsche Taycan: Τα περισσότερα donuts σε πάγο! [video]

Με τον αναγνωρισμένο stuntman, Terry Grant, πίσω από το τιμόνι, δες την επίτευξη του ρεκόρ και προσπάθησε να μην ανακατευτείς και ας μην είσαι μέσα.

  • -
  • -

Η Porsche φαίνεται πως έχει πάρει σβάρνα τα ρεκόρ Guinness και πιο συγκεκριμένα όσα αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το όπλο της; Μα φυσικά η Taycan σε όλες της τις εκδοχές! Αρχικά, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο έχει χρησιμοποιηθεί στην πισωκίνητη του έκδοση για να καταγράψει το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια πλαγιολίσθησης από ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έπειτα, μία Taycan Cross Turismo έγινε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατάφερε να διανύσει μία υψομετρική διαφορά 4,8 km μέσα σε μία ημέρα.

Σειρά λοιπόν τώρα είχε μία ακόμη Cross Turismo, η οποία έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα συνεχόμενα donuts που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ πάνω σε πάγο από ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πίσω από το τιμόνι του γερμανικού μοντέλου δεν θα μπορούσε φυσικά να βρίσκεται άλλος, από τον διάσημο Βρετανό stuntman, Terry Grant, ο οποίος «τα ‘βαλε» με τα ηλεκτρονικά συστήματα της Taycan,τα οποία του έκαναν την ζωή δύσκολη και βγήκε νικητής.

Βλέπετε, λόγω του πάγου που εκτόξευαν τα λάστιχα, κάποιος αισθητήρας του αυτοκινήτου καλυπτόταν, με αποτέλεσμα η Taycan να σταματά στα μισά της προσπάθειας κόβοντας την παροχή του γκαζιού. Αφού ξεπεράστηκε αυτό, το επόμενο πρόβλημα ήταν ο ίδιος ο πάγος καθώς όσο το αυτοκίνητο περιστρεφόταν, δημιουργούσε αυλακώσεις στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζεται ο Βρετανός βετεράνος. Ευτυχώς όμως στο τέλος η προσπάθεια αποδείχθηκε επιτυχημένη, με το γερμανικό μοντέλο να καταφέρνει να ολοκληρώσει 69 περιστροφές.

Η Porsche Taycan Cross Turismo που χρησιμοποιήθηκε ήταν εργοστασιακών προδιαγραφών με την μόνη διαφορά να είναι τα χειμερινά ελαστικά τα οποία φορούσε. Η προσπάθεια έγινε στις 3 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του φετινού Race Of Champions στην Σουηδία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...