Έρευνα: Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για τον λάτρη του αυτοκινήτου - Αλλά έχουμε τις ενστάσεις μας

Εάν ενθουσιάζεσαι με τα τετράτροχα όπως εμείς, αυτή η έρευνα σου βρήκε που πρέπει να είναι το επόμενο σου σπίτι

  • -
  • -

Οι κουλτούρες που περιτριγυρίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Από το είδος των αυτοκινήτων που έχουν πέραση έως και το τι κάνουν με αυτά. Αλλού το επίκεντρο της προσοχής είναι η εμφάνιση και αλλού οι επιδόσεις. Ποια είναι όμως η κορυφαία χώρα για έναν φίλο της αυτοκίνησης και πως μετριέται αυτό; Ακριβή απάντηση μπορεί να μην υπάρχει και να είναι υποκειμενικό το τι θεωρεί κάποιος «ιδανικό», αυτό όμως δεν εμπόδισε το Confused.com από το να πραγματοποιήσει μία σχετική έρευνα.

Έχοντας τα κριτήρια που θα σας αναφέρουμε παρακάτω, έβγαλε όχι μόνο την κορυφαία χώρα για όλους εμάς τους θαυμαστές των τετράτροχων κατασκευών, αλλά και την καλύτερη ανάλογα το κάθε κριτήριο που χρησιμοποιήθηκε ξεχωριστά. Το αν συμφωνούμε ή όχι και γιατί θα το δούμε παρακάτω. Για τώρα πάμε να δούμε ποιες ήταν οι παράμετροι που χρησιμοποιήθηκαν και ποια τα αποτελέσματα.

Για να βγει το τελικό σκορ οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν τους:

  • την ποιότητα του οδικού δικτύου
  • την μέση τιμή ενός λίτρου καυσίμου
  • τον αριθμό των πιστών προδιαγραφών F1 που υπάρχουν
  • τον αριθμό αγώνων F1 που έχουν πραγματοποιηθεί
  • τον αριθμό αγώνων WRC που έχουν πραγματοποιηθεί
  • τον αριθμό εκδηλώσεων που αφορούν το αυτοκίνητο και πρόκειται να πραγματοποιηθούν
  • και τον συνολικό αριθμό όλων των πιστών που υπάρχουν

Ελέγχοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω στοιχεία, τα αποτελέσματα ανέδειξαν τις ΗΠΑ ως το κορυφαίο κράτος για τους λάτρεις του αυτοκινήτου με συνολική βαθμολογία 8,94 στα 10. Σε αυτό το αποτέλεσμα σίγουρα έχει συμβάλλει η μεγάλη ποικιλία διαδρομών που μπορεί να βρει κανείς στις 50 πολιτείες, αλλά οι κύριοι λόγοι για την νίκη είναι η σχετικά καλή επίδοση σε όλες τις κατηγορίες. Η ενότητα στην οποία κέρδισε με συντριπτική διαφορά ήταν αυτή που αφορούσε τις εκδηλώσεις με θέμα την αυτοκίνηση, οι οποίες ήταν σχεδόν οι τριπλάσιες σε αριθμό από αυτές του αμέσως επόμενου κράτους.

Σε ισοπαλία για την δεύτερη θέση βρίσκονται οι Μ. Βρετανία και η Γαλλία με 7,91/10. Δύο ευρωπαϊκές χώρες με εξαιρετικά πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Την πεντάδα έκλειναν η Ισπανία και η Αυστραλία με 7,67/10 και 7,57/ 10, αντίστοιχα.

Ποια χώρα ξεχώρισε σε κάθε κατηγορία;

Όσον αφορά την κάθε κατηγορία ξεχωριστά τώρα, στην κορυφή έχουμε χώρες που εμφανίζονται στην πρώτη 5άδα που αναφέραμε, αλλά υπάρχουν και κάποιες που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ακόμη κι αν δεν έχουν υψηλή συνολική βαθμολογία.

  • Όπως προαναφέραμε κορυφαία χώρα σε events με θέμα την αυτοκίνηση είναι οι ΗΠΑ με 406 εκδηλώσεις να βρίσκονται στα σκαριά.
  • Η χώρα με τις περισσότερες πίστες είναι η Μ. Βρετανία. Με 117 να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία, πρόκειται για το καλύτερο μέρος σε περίπτωση που θέλετε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα ή ακόμη και να συμμετάσχετε.
  • Η χώρα με τις περισσότερες πίστες προδιαγραφών Formula 1 όμως είναι και πάλι οι ΗΠΑ με 11 διαφορετικές τοποθεσίες να έχουν φιλοξενήσει ένα Grand Prix του θεσμού από το 1950.
  • Βέβαια, η χώρα με το μεγαλύτερο ιστορικό στο καλεντάρι της Formula 1 είναι σίγουρα η Ιταλία, με 76 αγώνες του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος να έχουν πραγματοποιηθεί στην γειτονική χώρα της Μεσογείου.
  • Το ίδιο ισχύει και όταν μιλάμε για αγώνες τους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με την Ιταλία να έχει φιλοξενήσει 50 διοργανώσεις από το 1973. Η διαφορά εδώ είναι ότι έρχεται ισοπαλία με την Φινλανδία, η οποία έχει συγκεντρώσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό αγώνων από τότε.
  • Εάν ψάχνετε την χώρα με το φθηνότερο καύσιμο τότε η Μαλαισία είναι σίγουρα για εσάς. Με μόλις 0,45 ευρώ το λίτρο είναι το ιδανικό κράτος για λες «Φούλαρε»!
  • Τέλος, η χώρα με την καλύτερη ποιότητα οδικού δικτύου είναι η Ολλανδία καταφέρνοντας να σημειώσει σκορ 6,43 με άριστα το 7!

Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Στο νούμερο 33 της κατάταξης συναντάμε και την ελληνική επικράτεια με βαθμολογία μόλις 1,99/10. Δυστυχώς η έλλειψη υποδομών αλλά και εκδηλώσεων ή διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς μας κατατάσσει αρκετά χαμηλά στην συγκεκριμένη έρευνα. Ευτυχώς έχουμε ένα αρκετά πλούσιο παρελθόν στους αγώνες Ράλι, με το Ακρόπολις να είναι ένα από τα διασημότερα που έχουν υπάρξει.

Ποιες είναι οι ενστάσεις μας;

Όταν σκεπτόμαστε μία χώρα η οποία θα μας κέντριζε το ενδιαφέρον σαν σύνολο, οι ΗΠΑ μάλλον δεν θα βρισκόντουσαν στην κορυφή της λίστας. Εάν σας ρωτήσουν για τον «οδηγικό παράδεισο», πιο πιθανό δεν είναι να σκεφτείτε κάποια διαδρομή όπως το Stelvio Pass, το Col de Turini ή η Route Napoleon; Δεν απαρνιόμαστε τις διαθέσιμες επιλογές που μπορεί να βρει κανείς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, απλά τυχαίνει να θαυμάζουμε τα μέρη που συναντά κανείς στην Ευρώπη.

Το ίδιο ισχύει και για τις αγωνιστικές διοργανώσεις, με την βαριά ιστορία διαφόρων Ευρωπαϊκών χωρών να μοιάζει ακλόνητη στα μάτια μας. Εσείς τι πιστεύετε; Δικαίως ο τίτλος πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής;

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα.

board

Πηγή: Confused.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...