5 hypercars πιο γρήγορα από Formula 1

Η εξέλιξη των hypercars είναι τόσο μεγάλη ώστε πλέον υπάρχουν μοντέλα τα οποία μπορούν να ξεπεράσουν σε τελική ταχύτητα ένα μονοθέσιο της Formula 1.

  • -
  • -

Αν και σε ό,τι αφορά γύρο σε πίστα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κινηθεί ταχύτερα από τα μονοθέσια της Formula 1, όταν πρόκειται για τελική ταχύτητα δεν είναι λίγα τα μοντέλα που έχουν πολύ υψηλότερες επιδόσεις.

Μετά τις αλλαγές που έγιναν στη Formula 1 για το 2022 και ανάλογα με τη διαμόρφωση που φέρνουν οι ομάδες στην εκάστοτε πίστα, υπολογίζεται ότι η τελική ταχύτητα των φετινών μονοθεσίων μπορεί να φτάσει τα 370 km/h.

Ας δούμε 5 hypercars τα οποία μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα στην ευθεία.

5. McLaren F1

Hypercars

Αν και πρόκειται για αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε πριν από 30 χρόνια, η McLaren F1 προκαλεί ακόμα θαυμασμό. Χάρη στο χαμηλό της βάρος και τον V12 κινητήρα 6.1 λίτρων κατασκευής BMW η δημιουργία των Βρετανών μπορεί να επιταχύνει μέχρι και τα 386 km/h. Εντυπωσιακό για αυτοκίνητο του 1992.

4. Bugatti Veyron Super Sport

Hypercars

Η Bugatti Veyron ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα που έσπασαν το ψυχολογικό φράγμα των 1.000 ίππων, καθώς ο W16 κινητήρας των 8 λίτρων με τα τέσσερα turbo απέδιδε 1.001 ίππους. Η Super Sport ήταν η ταχύτερη εκδοχή της, η οποία είχε την ικανότητα να κινηθεί μέχρι και με 430 km/h.

Δείτε ακόμα: Πτήση σε business θέση για μία McLaren F1 GT αξίας 30 εκατ.

3. Koenigsegg Agera RS

Hypercars

Η Koenigsegg έχει δημιουργήσει μερικά από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου και συνεχίζει να το κάνει με αμείωτο ρυθμό. Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα επίτευγμά της είναι η Agera RS, η οποία έχει V8 κινητήρα στα 5.0 λίτρα και της οποίας το κοντέρ έχει δείξει μέχρι και 447 km/h, χάρη στους 1.160 ίππους που έχει στη διάθεσή της.

2. Bugatti Chiron Super Sport 300+

Hypercars

Ακόμα μία συμμετοχή στη λίστα για την Bugatti, η οποία δείχνει ότι θέλει να είναι πρωταγωνίστρια στο κυνήγι της υψηλότερης τελικής ταχύτητας. Εν προκειμένω η Chiron Super Sport 300+ είναι μία ειδική έκδοση της Chiron η οποία έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να ξεπεράσει τα 300 μίλια/ώρα (482,8 km/h), όπως και έκανε αφού έφτασε τα 490 km/h. Φυσικά τον σημαντικότερο ρόλο έπαιξε ο κινητήρας ο οποίος αποτελεί συνέχεια εκείνου της Veyron, όμως χάρη στην εξέλιξη και τη χρήση υβριδικής τεχνολογίας, αποδίδει 1.600 ίππους.

1. SSC Tuatara

Hypercars

Στην απόλυτη κορυφή μέχρι στιγμής βρίσκεται η Tuatara, μια «τρελή» δημιουργία της αμερικανικής μάρκας SSC, της οποίας αποκλειστικός σκοπός από την αρχή της εξέλιξης ήταν να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Αν και στην αρχή αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, τελικά κατάφερε να κινηθεί μέχρι και με 508,7 km/h, με τον V8  κινητήρα των 6,0 λίτρων να αποδίδει 1.750 ίππους με τη χρήση αγωνιστικού καυσίμου. Πρόκειται για τελική ταχύτητα η οποία αφήνει πίσω τη Formula 1 κατά 138,7 km/h!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...