Ο Elon Musk ήθελε να αλλάξει το Twitter, οπότε το αγόρασε όλο

Ο Musk έχει αναφέρει κατά καιρούς ότι θέλει να δει κάποιες αλλαγές στο Twitter, όμως αυτές δεν έρχονταν, έτσι αποφάσισε να το αγοράσει.

  • -
  • -

Το Twitter είναι επί πολλά χρόνια το αγαπημένο κοινωνικό μέσο του Musk. Πριν λίγες μέρες ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επιχειρηματίας αγόρασε ποσοστό σχεδόν 9% μετά από ψηφοφορία των ακολούθων του, όμως γρήγορα θέλησε να εξαγοράσει και το υπόλοιπο, ώστε να γίνει δικό του.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο στην αρχή είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τελικά η προσφορά του Musk ήταν τέτοια που δεν μπορούσαν να την αρνηθούν. Το αφεντικό της Tesla, λοιπόν, προσέφερε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, πληρώνοντας έτσι 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ποσό κατά 20% μεγαλύτερο από την αξία της μετοχής τη στιγμή που έγινε η πρόταση.

Musk

Οι αλλαγές που θα φέρει ο Musk

Αν και στην αρχή υπήρχαν υπόνοιες ότι ο Musk δε διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα για να ολοκληρώσει την εξαγορά, τελικά αυτό δεν ισχύει και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος ο Musk, ο βασικότερος λόγος που αγοράζει το Twitter είναι για να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία στους χρήστες. Ενδεικτικά, έχει αναφέρει ότι θα χαλαρώσει τους κανόνες περιεχομένου, ώστε τελικά να είναι πολύ λιγότερα τα tweets που απορρίπτονται και περιορίζονται.

Ακόμα, έχει πει ότι θα προσθέσει κουμπί επεξεργασίας, ώστε ο χρήστης να μπορεί να τροποποιεί αυτό που έγραψε, ενώ σκοπεύει να κάνει δημόσια ορατό τον αλγόριθμο του κοινωνικού μέσου. Για την ακρίβεια, θέλει να τον ανεβάσει στο GitHub, ένα δημοφιλές site όπου οι προγραμματιστές μπορούν να βρουν τον κώδικα διάφορων προγραμμάτων και ιστοσελίδων.

Musk

Ακόμα, έχει στόχο να καταπολεμήσει τα bot, δηλαδή τους ψεύτικους λογαριασμούς που ελέγχονται από κάποιο πρόγραμμα και όχι από άνθρωπο, οι οποίοι προωθούν συγκεκριμένα θέματα. Εκτός όλων των παραπάνω, αναμενόμενα θα επιδιώξει να προσελκύσει περισσότερες και πιο επικερδείς διαφημίσεις, ώστε να αυξήσει τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας.

Τέλος, ερωτηματικό αποτελεί αν θα επιτρέψει την επιστροφή του Donald Trump στον οποίο η διοίκηση του μέσου είχε επιβάλει απαγόρευση διατήρησης λογαριασμού εφ’ όρου ζωής, για αναρτήσεις που είχε κάνει όταν βρισκόταν στη θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, που ήταν αντίθετες στους κανόνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...