BMW: Οι μέρες της κυριαρχίας της Tesla είναι μετρημένες

Μεγάλα σχέδια για την πορεία των ηλεκτρικών της μοντέλων έχει η BMW, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δηλώνει ο επικεφαλής πωλήσεων του ομίλου, Pieter Nota.

  • -
  • -

Ο γερμανικός όμιλος υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκονται οι BMW, Mini, Rolls-Royce και Alpina, σκοπεύει μέσα στα επόμενα χρόνια να αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα ο στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2030, τουλάχιστον τα μισά αυτοκίνητα που πουλάει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Μάλιστα, με αυτή την αύξηση πωλήσεων ευελπιστεί να χτυπήσει την κυριαρχία της Tesla, η οποία ειδικά στην αμερικανική αγορά είναι σχεδόν απόλυτη.

BMW

Τι λένε οι αριθμοί

Ήδη φέτος, η BMW θέλει να πουλήσει 200.000 αυτοκίνητα τα οποία να κινούνται αποκλειστικά με μπαταρία, ενώ για το 2023 θέλει αυτός ο αριθμός να είναι διπλάσιος. Πρόκειται για νούμερα που είναι πολύ μακριά από εκείνα που πετυχαίνει η Tesla. Η αμερικανική μάρκα παρέδωσε μέσα στο 2021 πάνω από 930.000 μοντέλα και όπως όλα δείχνουν για το 2022 θα ξεπεράσει σημαντικά το 1 εκατομμύριο.

Δείτε ακόμα: Οδοιποιρικό: Δωρεάν διακοπές στην Αράχωβα με BMW iX40

Παρ’ όλα αυτά, στην BMW πιστεύουν ότι σταδιακά η εταιρεία της οποίας ηγείται ο Elon Musk θα χάσει κομμάτι από το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει όντας από τους πρωτοπόρους στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

BMW

Πώς η BMW θα «χτυπήσει» την Tesla

Αυτή η πεποίθηση βασίζεται στο γεγονός ότι μέχρι πρότινος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επέλεγαν σε μεγάλο βαθμό οι λεγόμενοι early adopters, δηλαδή εκείνη η μερίδα του κοινού που είναι πρόθυμη να αγκαλιάσει εύκολα και γρήγορα μία νέα τεχνολογία, ακόμα και από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής της. Δεδομένου ότι πλέον στα ηλεκτρικά θα αρχίσουν να στρέφονται και πιο παραδοσιακοί αγοραστές, στην BMW ελπίζουν ότι οι πωλήσεις τους θα ανέβουν με ταχύ ρυθμό.

Σε μεγάλο βαθμό οι Γερμανοί πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να «χτυπήσουν» το Model 3 με την καινούρια i4. Αν και είναι άγνωστο αν θα επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, μέχρι τώρα τα βιβλία παραγγελιών για το μοντέλο καθώς και για την iX είναι γεμάτα, με το χρόνο παράδοσης να βρίσκεται στους 6 μήνες, τουλάχιστον όσον αφορά την αμερικανική αγορά, ενώ η BMW πλέον προχώρησε και στην παρουσίαση της i7.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...