5 μεταχειρισμένα οικογενειακά SUV με 20.000 €

Σύγχρονα, ασφαλή και οικογενειακών προδιαγραφών, αυτά τα SUV έχουν δελεαστική τιμή αγοράς, σχετικά λίγα χιλιόμετρα και όχι πολλά χρόνια «στην πλάτη» τους.

  • -
  • -

Με αφορμή τα συνηθισμένα πλέον σχόλια για τις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων, ψάχνουμε στην αγορά των μεταχειρισμένων για να βρούμε κάποιες προτάσεις που μας τραβάνε το ενδιαφέρον. Η αναζήτηση οικογενειακού αυτοκινήτου σήμερα μπορεί να αποδειχθεί εξίσωση για δυνατούς λύτες, ενώ το budget συχνά φέρνει αρκετούς περιορισμούς όταν μιλάμε για καινούργιο. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο υποψήφιος αγοραστής δεν μπορεί να στραφεί σε ένα ποιοτικό μεταχειρισμένο.

Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν, οι πωλητές στον κλάδο των μεταχειρισμένων (έμποροι και ιδιώτες) δεν είναι… αφελείς, ανεβάζοντας και εκείνοι τις τιμές, προς όφελος του κέρδους τους. Ακόμη και έτσι οι επιλογές είναι πολλές και ευκαιρίες υπάρχουν. Παρακάτω μαζέψαμε μερικές πολύ δημοφιλείς προτάσεις από την κατηγορία των SUV και βάλαμε σαν όριο τις 20.000 €, ένα αρκετά «συνηθισμένο» budget για νέο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: 5 μεταχειρισμένα SUV-crossover με 15.000 €

Hyundai Kona

Με ταβάνι τις 20.000 €, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν Hyundai Kona με πολύ λίγα χιλιόμετρα και ηλικία περίπου τριών ετών. Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ακόμη και η πενταετής εργοστασιακή εγγύηση. Οι χώροι εξυπηρετούν άνετα μικρές οικογένειες και το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής είναι ότι πρακτικά, παίρνεις ένα καινούργιο μοντέλο με σχετικά λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Αναφορικά με τους κινητήρες, παίζουν και ντίζελ των 1.6 λίτρων και βενζίνης του 1.0 λίτρου, αμφότεροι με πολύ καλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.

Hyundai Tucson

Μια μεγαλύτερη πρόταση από τη Hyundai, στα ίδια χρήματα. Το Tucson πλεονεκτεί σε χώρους και ικανοποιεί ακόμη και μεγάλες οικογένειες. Η παραχώρηση που γίνεται αν το budget περιοριστεί στις 20.000 €, είναι ότι μιλάμε για ελαφρώς παλαιότερο μοντέλο και ενδεχομένως, με περισσότερα χιλιόμετρα. Και πάλι όμως, τα πιο πολλά είναι μετά του 2016 οπότε δεν έχουν πολλά χρόνια κυκλοφορίας στο ενεργητικό τους. Και εδώ, έχουμε τόσο ντίζελ εκδόσεις στα 1.7 λίτρα, όσο και βενζίνης στα 1.6 λίτρα. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.

Jeep Renegade

Trendy, ευρύχωρο και ασφαλές, το Jeep Renegade αποτελεί μια διαφορετική πρόταση που καλύπτει όμως τέλεια τις οικογενειακές ανάγκες. Το πορτμπαγκάζ του είναι καλό για τα δεδομένα της κατηγορίας με αρκετό βάθος και μεγάλο διαθέσιμο ύψος. Η καμπίνα είναι ψηλή αυξάνοντας το αίσθημα της ευρυχωρίας και ο εξοπλισμός είναι πλήρης. Στο όριο των 20.000 € «παίζουν» κυρίως εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ενδεχομένως να βρείτε και τετρακίνητα, αλλά με περισσότερα χιλιόμετρα. Η γκάμα απαρτίζεται από πετρελαιοκινητήρες 1.6 και 2.0 λίτρων, αλλά και βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων με 140 ή 170 ίππους. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.

Nissan Qashqai

Το Nissan Qashqai είναι μια παραδοσιακή επιλογή στη συγκεκριμένη κατηγορία, ακόμη και στα μεταχειρισμένα. Η τεράστια επιτυχία του ιαπωνικού SUV δίνει πολλές επιλογές από δεύτερο χέρι και μάλιστα, σε πλήρεις εξοπλιστικά εκδόσεις, για να μη λείπει τίποτα από το οικογενειακό σας αυτοκίνητο. Φυσικά δεν λείπουν ούτε οι χώροι αφού το Qashqai χαρακτηρίζεται από τη φιλόξενη καμπίνα του και το μεγάλο πορτμπαγκάζ του. Στα 20.000 €, μπορείτε να βρείτε ακόμη και τη facelift εκδοχή του με την ανανεωμένη εμφάνιση και τους καινούργιους τούρμπο βενζινοκινητήρες των 1.3 λίτρων με 140 ίππους. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας

Toyota C-HR

Στιλάτο, SUV και… Toyota. Αυτά και μόνο τα χαρακτηριστικά αρκούν για να το επιλέξουν πολλοί Έλληνες! Το Toyota C-HR βρίσκεται και αυτό στο φάσμα τιμής έως τις 20.000 €, συνήθως όμως στην τούρμπο βενζινοκίνητη εκδοχή με τον 1.200άρη κινητήρα των 116 ίππων και όχι την δημοφιλέστερη υβριδική. Ακόμη και έτσι, το όνομά του αρκεί για εγγυημένη μεταπώληση. Η μόνη παραχώρηση που πρέπει να κάνει μια οικογένεια στην περίπτωση επιλογής του συγκεκριμένου SUV είναι οι ελαφρώς μικρότεροι χώροι, συγκριτικά με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της λίστας. Δείτε εδώ τη δοκιμή μας.