5 αυτόματα crossover που ξεκινούν από μόλις 18.900 ευρώ!

Μοντέλα με off-road χαρακτηριστικά και την ευκολία του αυτόματου κιβωτίου για όλα τα γούστα.

  • -
  • -

Πλέον υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που είναι must για την πλειοψηφία των αγοραστών που βρίσκονται σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου. Να ανήκει σε κάποια crossover ή SUV κατηγορία, να μην καίει πολύ και να είναι εύχρηστο ασχέτως περιβάλλοντος που θα κινηθεί. Ψάχνοντας λοιπόν για επιλογές που ταιριάζουν στα παραπάνω χαρακτηριστικά, βρήκαμε 5 αυτοκίνητα τα οποία όλα πληρούν τον όρο crossover, προσφέρουν οικονομία χάρη στα προηγμένα τεχνολογικά μοτέρ μικρού κυβισμού αλλά μεγάλης απόδοσης και είναι εύκολα στην χρήση λόγω του ότι χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο.

Σαν bonus προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την αναζήτηση σε μοντέλα που έχουν σχετικά χαμηλό κόστος κτήσης, οπότε δεν πρόκειται να δείτε καμία από τις 5 επιλογές να ξεπερνά τις 21.000 ευρώ!

Πάμε να τα δούμε ένα-ένα, ξεκινώντας από αυτό με την χαμηλότερη τιμή. Στην συνέχεια, αφού εξετάσετε όλες τις επιλογές, ψηφίστε το μοντέλο που σας κέρδισε στο poll που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Dacia Sandero Stepway – 18.900 ευρώ

stepway

Αν και πρόκειται για την πλουσιότερη έκδοση του value for money, compact μοντέλου από την Dacia, καταφέρνει και πάλι να έχει την χαμηλότερη τιμή από την παρέα αυτοκινήτων που συγκεντρώσαμε σήμερα. Η έκδοση 1.0 TCe 91 hp Style CVT εξοπλισμένη με έναν turbo 3κύλινδρο 1.000άρη 91 ίππων καταφέρνει να «τσεκάρει» όλα τα κουτάκια της σημερινής μας αναζήτησης με ασυναγώνιστη τιμή.

Kia Stonic – 19.240 ευρώ

stonic

Το κορεατικής καταγωγής Kia Stonic, καταφέρνει να εντυπωσιάσει χάρη στην πληθώρα τεχνολογιών και εξοπλισμού που μπορεί να προσφέρει σε τόσο χαμηλό κόστος. Χρησιμοποιώντας έναν 1.000άρη κινητήρα βενζίνης 100 ίππων και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το Stonic 1.0T 7DCT GL Inmotion θα σας πάει όπου κι αν θέλετε, ξεκούραστα, άνετα και οικονομικά. Ακόμη ένα προσόν του μικρού SUV της Kia αποτελούν οι χαμηλές εκπομπές CO2, απαλλάσσοντας έτσι τον ιδιοκτήτη από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

Toyota Yaris Cross – από 19.820 ευρώ

yaris cross

Το φρέσκο αλλά ήδη εξαιρετικά δημοφιλές B-SUV από την Toyota δεν χρησιμοποιεί μόνο το όνομα του κατασκευαστή του για να τραβήξει την προσοχή του κοινού, αλλά φέρει και ένα ισχυρό «οπλοστάσιο». Σε αυτόματη μορφή, το ιαπωνικό crossover ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ στην έκδοση 1.5 Active CVT, συνδυάζοντας έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών απόδοσης 125 ίππων, με ένα αυτόματο κιβώτιο. Για αυτούς όμως που θέλουν κάτι ακόμη πιο οικονομικό και με αρτιότερο οικολογικό προφίλ, υπάρχει και η έκδοση 1.5 Hybrid Active E-CVT των 116 ίππων, η οποία και αυτή έρχεται με αυτόματο κιβώτιο αλλά ξεκινά από τις 21.120 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί το κόστος απόκτησης να είναι υψηλότερο αλλά, ο οδηγός κερδίζει σε βάθος χρόνου καθώς έχει χαμηλότερη κατανάλωση (4,6 lt/100km αντί για 5,3 lt/100km) αλλά και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών εκπομπών CO2.

Hyundai Bayon – 19.990 ευρώ

bayon

Η νεότερη προσθήκη στην γκάμα των crossover μοντέλων της Hyundai ακούει στο όνομα Bayon. Μία άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή καθώς προσφέρει πολλά με το ελάχιστο δυνατό κόστος – κάτι που συναντάμε συχνά άλλωστε στην γκάμα της κορεατικής μάρκας. Αν περιορίσουμε την λίστα στις αυτόματες επιλογές, τότε το Bayon 1.0T 100HP 7DCT Premium ξεκινά οριακά κάτω από το σκαλοπάτι των 20.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας έναν 1.000άρη turbo βενζίνης 100 ίππων.

Seat Arona – 20.690 ευρώ

arona

Δεν γινόταν να μην συμπεριλάβουμε και ένα μοντέλο από το VW Group και ποιο καλύτερο για να το αντιπροσωπεύσει ως η VFM επιλογή της παρέας, από το ανανεωμένο Seat Arona. Η φθηνότερη επιλογή του ισπανικού crossover με αυτόματο κιβώτιο είναι η 1.0 Eco TSI Style DSG των 110 ίππων, η οποία χρησιμοποιεί έναν άκρως αποδοτικό 1.000άρη 3κύλινδρο σε συνδυασμό με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το ίδιο κιβώτιο βέβαια υπάρχει και στην κορυφαία έκδοση FR του μοντέλου των 150 ίππων, με την τιμή αυτής όμως να φτάνει τις 25.390 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...