Διόδια σε Βαρυμπόμπη-Αγ. Στέφανο: Αναβολή μέχρι να γίνουν αναλογικά

Ελεύθερη θα παραμείνει η διέλευση σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

  • -
  • -

Εδώ και χρόνια υπήρχαν σχέδια να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, αλλά και μετωπικός σταθμός στο Σχηματάρι. Ωστόσο, τελικά κανένας από τους τρεις σταθμούς δε θα υλοποιηθεί, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τελικά να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος αναλογικής χρέωσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή.

Η απόφαση για μη εγκατάσταση των διοδίων, συνεπάγεται και τη μη υλοποίηση του ανισόπεδου κόμβου που σχεδιαζόταν να κατασκευαστεί στη Βαρυμπόμπη. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η εξέλιξη δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Ωστόσο, για το συγκεκριμένο έργο είχαν εκφράσει έντονη αντίδραση διάφοροι δήμοι της περιοχής.

Διόδια

Γιατί αντιδρούσαν οι Δήμοι στα νέα διόδια

Μεταξύ αυτών ήταν και εκείνοι της Κηφισιάς και του Διονύσου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η υλοποίηση του ανισόπεδου κόμβου θα δημιουργούσε πολλά και μεγάλα προβλήματα στην αστική κίνηση των οχημάτων.

Δείτε ακόμα: Χάρτες Google: Τιμές διοδίων, φανάρια, Stop και άλλα νέα χαρακτηριστικά

Το σκεπτικό πίσω από τις αντιδράσεις τους ήταν ότι πολλοί οδηγοί, θα ήθελαν να αποφύγουν τα διόδια που θα έμπαιναν στη Βαρυμπόμπη. Προκειμένου να το κάνουν αυτό, θα επέλεγαν να κινηθούν χρησιμοποιώντας τον στενό παράλληλο δρόμο που έχει κατεύθυνση προς τις Αφίδνες, επιβαρύνοντας έτσι το δίκτυο. Επιπλέον, οι δήμοι ανέφεραν ότι με τα διόδια στη Βαρυμπόμπη πλέον οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώνουν αντίτιμο ακόμα και για αστικές μετακινήσεις.

Διόδια

Με αυτή την απόφαση, λοιπόν, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Από το 2025 βλέπουμε.

Συμφωνείτε με την απόφαση της κυβέρνησης ή θεωρείτε ότι έπρεπε να επιμείνει, προχωρώντας στην υλοποίηση των διοδίων και του ανισόπεδου κόμβου;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...