To νέο smart #1 είναι ένα crossover ηλεκτρικό, 4θέσιο, με... τριπλάσια ισχύ!

Αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με ευρύχωρο εσωτερικό, ψηφιακές οθόνες και φιλοσοφία compact crossover. Αυτό είναι το ολοκαίνουριο smart #1.

  • -
  • -

Ότι γνωρίζατε για τα smart ξεχάστε τα. Mercedes και Geely αποφάσισαν να αλλάξουν πλήρως τη φιλοσοφία της γερμανο-κινεζικής πλέον μάρκας, αφήνοντας κατά μέρος τα city cars και επενδύοντας στη δημοφιλή κατηγορία των crossover.

smart

Το νέο smart #1 διακρίνεται για την ριζοσπαστική σχεδίαση, έχει μήκος 4,27 m, πλάτος 1,82 m, ύψος 1,64 m και μεταξόνιο 2,75 m. Από πλευράς διαστάσεων ανήκει θα λέγαμε στα B-SUV, διαθέτοντας αλουμινένια προστατευτικά στους προφυλακτήρες και πλαστικά στα πλαϊνά, αεροδυναμικές ζάντες και χειρολαβές οι οποίες «κρύβονται» στις πόρτες.

Με δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες

Το εσωτερικό σχεδιάστηκε από την αρχή, έχοντας μια premium αύρα. Οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, στα καθίσματα υπάρχει δέρμα, τουλάχιστον στις πλουσιότερες εκδόσεις και στο ταμπλό συναντάμε ακόμη και λευκές ραφές.

smart

Η smart κάνει λόγο για ένα προηγμένο τεχνολογικά όχημα, που ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη, τρισδιάστατη επαφή και πλειάδα εφαρμογών. Η κεντρική οθόνη 12,8 ιντσών υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες συνδεσιμότητας και over-the-air αναβαθμίσεις, ενώ μπροστά από το τιμόνι έχει τοποθετηθεί μια ακόμη ψηφιακή οθόνη 9,2 ιντσών.

Δείτε γιατί το νέο smart φέρει το #1 στο όνομά του

Στα πίσω καθίσματα μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα δύο ενήλικες επιβάτες και το πορτμπαγκάζ έχει ικανοποιητικό χώρο.

Μπορεί να κάνει έως 440 km

Χάρη στην αρχιτεκτονική της πλατφόρμας SEA, το smart #1 υποστηρίζει μεγέθη μπαταριών από 58 kWh έως και 100 kWh. Η έκδοση λανσαρίσματος επωφελείται μιας μπαταρίας NCM (νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου) χωρητικότητας 66 kWh, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να καλύψει απόσταση από 420 έως 400 km με μια φόρτιση – βάση του κύκλου WLTP.

smart

O ηλεκτροκινητήρας αποδίδει την εντυπωσιακή ισχύ των 272 ίππων και 343 Nm ροπής, προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 180 km/h, με την μπαταρία να αναπληρώνει ενέργεια από το 10 στο 80% σε μόλις 3,5 ώρες από φορτιστή  AC 22 kW. Αν το συνδέσεις σε ταχυφορτιστή DC 150 kW, η φόρτιση διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Το νέο smart #1 θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της κοινοπραξίας Geely και Mercedes στην Κίνα και από εκεί θα εξάγεται σε όλες τις χώρες. Όσο για την έναρξη της εμπορικής του πορείας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση. Ωστόσο, το αναμένουμε στους δρόμους μέχρι τα τέλη του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...