Leasing επαγγελματικού van: Γιατί είναι καλύτερο από την αγορά;

Μια επιχείρηση μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη μισθώνοντας ένα επαγγελματικό όχημα, διευκολύνοντας το έργο της και γλιτώνοντας χρήματα.

  • -
  • -

Σε αντίθεση με την επιλογή προσωπικού οχήματος, η αναζήτηση ενός επαγγελματικού αποτελείται καθαρά από οικονομοτεχνικούς παράγοντες. Η επιχείρηση οφείλει να κάνει ένα καλό deal προκειμένου να κάνει τη δουλειά της με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, εξοικονομώντας πόρους αλλά και χρόνο. Εδώ λοιπόν η επιλογή της χρονομίσθωσης αποκτά περισσότερη ουσία, με προγράμματα κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των επαγγελματιών.

Τι θα κερδίσει η επιχείρηση με το leasing;

Η χρονομίσθωση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον επιχειρηματία αφού τον «ξεφορτώνει» με πολλά βάρη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαλέξει όχημα και να πληρώνει το σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, έχοντας απολύτως ελεγχόμενα έξοδα σε ο,τι έχει να κάνει με το επαγγελματικό του. Από εκεί και πέρα δεν θα σκέφτεται τίποτε άλλο. Αν το όχημα παρουσιάσει βλάβη τότε η εταιρεία leasing θα αναλάβει την επισκευή του ενώ θα προσφέρει αυτοκίνητο αντικατάστασης ίδιας κατηγορίας προκειμένου ο πελάτης να μη μείνει χωρίς το πολύτιμο εργαλείο του, δηλαδή το όχημα.

Επίσης, ο επαγγελματίας δεν θα πρέπει να εκταμιεύσει μεγάλο ποσό προκειμένου να αγοράσει το van της αρεσκείας του και μπορεί να διοχετεύσει τα κεφάλαιά του σε άλλους σημαντικούς τομείς για τη δραστηριότητά του. Μια εταιρεία μπορεί να χρειάζεται ένα ή περισσότερα οχήματα, συνεπώς το κέρδος είναι μεγαλύτερο. Επιπροσθέτως, ο επιχειρηματίας δεν έχει να ανησυχεί για την πτώση της μεταπωλητικής αξίας του van του λόγω χρήσης ή φυσιολογικών φθορών που προκύπτουν από τη χρήση του. Εννοείται ότι ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, πιθανές βλάβες, ελαστικά, σέρβις, ακόμη και τρακάρισμα με ευθύνη του οδηγού βαραίνουν την εταιρεία leasing και ο μισθωτής απλώς πληρώνει για το καύσιμο ή τη φόρτιση, αν πρόκειται για ηλεκτρικό van.

Τι φορολογικό όφελος έχει η επιχείρηση αν κάνει leasing σε van;

Αν μια επιχείρηση προχωρήσει στο leasing ενός επαγγελματικού και δεν το αγοράσει, τότε έχει το πλεονέκτημα να μην εντάσσει το όχημα στο ενεργητικό του ισολογισμού της. Παράλληλα, ο ΦΠΑ των μηνιαίων μισθωμάτων συμψηφίζεται με τον προς απόδοση ΦΠΑ.

Βρείτε εδώ όλες τις απαντήσεις για το Leasing αυτοκινήτου

Έτσι δεν επιβαρύνεται με τη φορολογία που συνεπάγεται η κατοχή ενός van, σε όποια κατηγορία και αν αυτό εντάσσεται, αφού ανήκει στην εταιρεία που προσφέρει τη μίσθωση και ο μισθωτής, απλώς το χρησιμοποιεί. Τα έξοδα αρχίζουν και τελειώνουν στο μηνιαίο μίσθωμα και το καύσιμο.

Επιπλέον κέρδη σε σύγκριση με την αγορά ενός επαγγελματικού

Ο επιχειρηματίας που θα αγοράσει ένα ή περισσότερα επαγγελματικά θα πρέπει να βγάλει πολλά χρήματα από το budget του για να τα αποκτήσει μετρητοίς, ενώ αν επιλέξει χρηματοδότηση τότε θα πρέπει να πληρώσει μια προκαταβολή και μετά, μηνιαία δόση, ακριβώς όπως και στο leasing. Όταν περάσουν τα χρόνια όμως θα βρεθεί εγκλωβισμένος με ένα (ή περισσότερα) περιουσιακό στοιχείο για το οποίο πλήρωσε πολλούς κρατικούς φόρους (ΦΠΑ, Τέλος Ταξινόμησης κ.ά.) και πλέον θα έχει παλιώσει πολύ, θα έχει αποκτήσει φυσιολογικές φθορές και θα έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του.

Μπορώ να αποκτήσω αυτοκίνητο leasing χωρίς προκαταβολή;

Την ίδια ώρα, η ξεγνοιασιά που συνεπάγεται το leasing, επιτρέπει στον επαγγελματία να επικεντρωθεί στη δουλειά του. Δεν τον ενδιαφέρει ότι κι αν συμβεί, ακόμη κι αν του το κλέψουν ή το βρει… τρακαρισμένο χωρίς κάποιος να έχει αφήσει στοιχεία (καθόλου ασυνήθιστο στην Ελλάδα δυστυχώς) και η διαδικασία διαχείρισης του εταιρικού του στόλου περνάει σε άλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...