Η Volkswagen θα «κόψει» το 60% των μοντέλων της

Από τα 100 μοντέλα που υπάρχουν σήμερα, μέχρι το 2030 θα έχουν μείνει τα 40 στο VW Group. Ο λόγος είναι το χρήμα.

  • -
  • -

Η ποιότητα και το περιθώριο κέρδους θα αποτελέσει προτεραιότητα για τον όμιλο VW τα επόμενα χρόνια. Προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη, ο γερμανικός κολοσσός θα περιορίσει τον όγκο και το μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο. Αυτό αφορά όλες τις μάρκες του Group, από την πιο μικρή έως την πιο μεγάλη.

Όπως ανέφερε στους Financial Times ο επικεφαλής του VW Group, Arno Antlitz, μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα καταργηθεί το 60% των μοντέλων που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το νέο πλάνο στρατηγικής περιλαμβάνει όλα τα brand του ομίλου, σε κάθε αγορά του κόσμου.

vw

Αυτή την στιγμή, κυκλοφορούν παγκοσμίως σχεδόν 100 μοντέλα που εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και diesel σε κάθε γωνιά της γης. Έως το 2030, η γκάμα θα έχει περιοριστεί στα 40.

Λιγότερα αυτοκίνητα – Περισσότερα χρήματα

Παρότι ο όγκος των οχημάτων θα μειωθεί, το VW Group θεωρεί πως θα κερδίσει σε χρήμα. Η αύξηση της κερδοφορίας θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της ποιότητας, καθώς όλα τα αυτοκίνητα θα δείχνουν και θα είναι πιο premium.

Προφανώς, με τη βελτίωση της ποιότητας θα ανέβουν και οι τιμές, αλλά αυτός είναι ο στόχος του γερμανικού ομίλου. Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ετών – πανδημία, έλλειψη ημιαγωγών και κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία – άπαντες πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη μέρα.

Διαβάστε επίσης: 5+1 πράγματα που δεν ήξερες για το Volkswagen ID.3

Η στρατηγική όλων είναι η βιωσιμότητα και το υψηλότερο περιθώριο κέρδους ανά μονάδα και όχι η μάχη για τον αριθμό πωλήσεων. Το εμπόριο απαιτεί κερδοφορία, οπότε, τέλος οι εκπτώσεις στη λιανική, γεγονός το οποίο έχουν ήδη αντιληφθεί οι καταναλωτές το τελευταίο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...