Γιατί αυτή η BMW 8 Series κοστίζει μισό εκατομμύριο δολάρια;

Μπορεί η M850i xDrive Gran Coupe να είναι μία από τις κορυφαίες και άρα πιο ακριβές επιλογές στην γκάμα της BMW, όμως το μισό εκατομμύριο δολάρια είναι μεγάλο ποσό.

  • -
  • -

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος είναι πρόθυμος να πληρώσει για ένα αυτοκίνητο σημαντικά περισσότερα σε σχέση με την αρχική τιμή του, ειδικά αν αυτό εμπλέκεται με την τέχνη και ταυτόχρονα  παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα, όπως συμβαίνει με την εν λόγω BMW.

BMW

Η γερμανική μάρκα δημιούργησε σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Jeff Koons 99 μονάδες της M850i xDrive Gran Coupe, οι οποίες φέρουν διάφορα στοιχεία τέχνης. Ωστόσο, η συγκεκριμένη που πουλήθηκε έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου δολαρίων έχει μια ιδιαιτερότητα. Είναι η μοναδική στην οποία ο καλλιτέχνης έχει βάλει την υπογραφή του.

Δείτε ακόμα: Πώς ξεκλειδώνεις μια BMW μόνο με το κινητό σου; [video]

Αυτό ανεβάζει σημαντικά την αξία της και γι’ αυτό βγήκε σε δημοπρασία. Εκεί η τιμή της ξεκίνησε από τις 350.000 δολάρια, όμως τα πονταρίσματα ήταν πολλά τόσο από τους παριστάμενους όσο και από ανθρώπους που συμμετείχαν μέσω internet. Τελικά η μεγαλύτερη προσφορά και εκείνη στην οποία κατοχυρώθηκε το αυτοκίνητο έφτασε τις 475.000 δολάρια.

BMW

Η δημοπρασία που έγινε από τον οίκο Christie’s είχε και ένα ιδιαίτερα ανθρωπιστικό πρόσημο, καθώς τα χρήματα δε θα καταλήξουν στην BMW. Αντίθετα, θα πάνε σε έναν οργανισμό ο οποίος ονομάζεται ICMEC (International Centre for Missing & Exploited Children) και σκοπό έχει την προστασία παιδιών που αγνοούνται και αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Αυτό αποτελούσε επιθυμία του ίδιου του Jeff Koons καθώς εμπλέκεται προσωπικά με το συγκεκριμένο ίδρυμα για πάνω από 20 χρόνια.

Εσείς θα δίνατε αυτά τα χρήματα για τη συγκεκριμένη BMW;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...