Αθήνα: Έκαναν hi-tech σκονάκια για να περάσουν τα σήματα

Με ευφάνταστο και υπερσύγχρονο τρόπο προσπάθησαν να «κλέψουν» στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

  • -
  • -

Όλα τα σκέφτηκαν δύο υποψήφιοι οδηγοί ώστε να πετύχουν στις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα χωρίς να χρειαστεί να διαβάσουν ούτε λεπτό, εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να περνούσαν από σωματικό έλεγχο. Έτσι, βρέθηκαν εκτεθειμένοι και αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Δύο υποψήφιοι οδηγοί οι οποίοι επρόκειτο να εξεταστούν στο θεωρητικό κομμάτι για να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης (αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «σήματα»), πιάστηκαν να έχουν πάνω τους υπερσύγχρονα μέσα με σκοπό να περάσουν χωρίς να χρειαστεί να διαβάσουν.

Δείτε ακόμα: Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζει η διαδικασία και γίνεται online

Για να τα καταφέρουν είχαν εξοπλιστεί με κάμερα, modem, κάρτα sim και δέκτη σήματος. Έτσι, σχεδίαζαν να παίρνουν τις απαντήσεις από κάποιον «συνεργάτη» ο οποίος θα βρισκόταν έξω από το εξεταστικό κέντρο. Μάλιστα, οι δύο υποψήφιοι οδηγοί δεν ήταν στο ίδιο εξεταστικό κέντρο αλλά σε διαφορετικά. Εκείνο του Βόρειου Τομέα και εκείνο του Κεντρικού Τομέα.

Ωστόσο, πριν από την εξέταση αστυνομικοί του τμήματος Αμαρουσίου και αστυνομικοί του τμήματος Παπάγου, αντίστοιχα, έκαναν σωματική έρευνα στους υποψήφιους οδηγούς και αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του εξοπλισμού, οπότε προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου από την Περιφέρεια.

Δύο απόπειρες αντιγραφής υποψηφίων οδηγών απέτρεψαν στελέχη της Περιφέρειας Αττικής 

Από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής γνωστοποιείται ότι το τελευταίο 24ωρο αποτράπηκαν δύο απόπειρες αντιγραφής υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων (σήματα).

Η πρώτη απόπειρα διαπιστώθηκε στο εξεταστικό κέντρο του Βόρειου Τομέα και η δεύτερη στον Κεντρικό Τομέα.

Οι εν λόγω υποψήφιοι επιχείρησαν να αντιγράψουν με ηλεκτρονικά μέσα. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν να φέρουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό (δέκτη σήματος, κάμερα, modem, κάρτα sim).

Τα παραπάνω βρέθηκαν ύστερα από σωματικό έλεγχο που διεξήχθη στο χώρο των εξετάσεων από αστυνομικούς των Τμημάτων  Ασφαλείας Αμαρουσίου και Παπάγου, οι οποίοι επιλήφθηκαν αντίστοιχα των περιστατικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...