Elon Musk: Μεγαλομέτοχος του Twitter, μετά από ψηφοφορία των ακολούθων του

Το Twitter αποτελεί το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk, τόσο πολύ ώστε τελικά να αγοράσει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών του.

  • -
  • -

Σύμφωνα με το Bloomberg ο επικεφαλής της Tesla αγόρασε το 9,2% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Μαρτίου, δαπανώντας ένα ποσό αρκετά μικρό για τον ίδιο αλλά τεράστιο για όλους τους υπόλοιπους, το οποίο έφτασε τα 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά ενός τόσο μεγάλου ποσοστού από τον επιτυχημένο επιχειρηματία έκανε την τιμή της μετοχής του Twitter να εκτοξευτεί, σημειώνοντας άνοδο η οποία έφτασε το 26%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει σε μία μόνο μέρα η μετοχή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια.

Musk

Ο Elon Musk είχε απευθύνει μια ερώτηση μέσω του Twitter στους περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους του στις 25 Μαρτίου. Σε αυτή τους ρωτούσε αν θεωρούν ότι το δημοφιλές μέσο συνδράμει στην ελευθερία της έκφρασης. Συγκεκριμένα, έλεγε ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες ζήτημα ώστε να λειτουργεί σωστά μία δημοκρατία και ζητούσε από του followers, να ψηφίσουν αν θεωρούν ότι το Twitter τηρεί ευλαβικά αυτή την αρχή.

Δείτε ακόμα: Ουκρανία: Tesla ξέφυγε από τον πόλεμο αλλά έμεινε από μπαταρία

Σε συμπληρωματικό tweet που έκανε έλεγε ότι το αποτέλεσμα του poll θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες. Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ήταν 29,6% Ναι και 70,4% Όχι, με τον Musk να μη δίνει κάποια συνέχεια.

Musk

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επιχειρηματίας αγόρασε ποσοστό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ώστε να προωθήσει κάποιες αλλαγές που έχει στο νου του, όμως στην πορεία αποδείχτηκε ότι η εξαγορά είχε πραγματοποιηθεί ήδη από τις 14 Μαρτίου, οπότε ο Musk είχε αποφασίσει τι θα κάνει πριν τη διενέργεια του poll.

Πλέον μένει να δούμε αν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό του ή όχι και πώς θα χειριστεί αυτό το 9,2% που του ανήκει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...