Αυτές είναι οι χειρότερες χώρες για οδήγηση - Σε ποια θέση είμαστε;

Δες ποιες χώρες θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις να εξερευνήσεις οδηγώντας

  • -
  • -

Δεν θα το αρνηθούμε! Η οδήγηση είναι ένας από τους ομορφότερου τρόπους για να γνωρίσεις μία ξένη χώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και η συγκεκριμένη μέθοδος εξερεύνησης δεν έχει τα μειονεκτήματα της. Οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι αρκετοί, από την επιλογή της σωστής ασφάλειας σε περίπτωση ενοικιαζόμενου οχήματος, έως την εξοικείωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις οδηγικές συνήθειες του λαού μίας περιοχής του εξωτερικού. Με αυτή τη λογική, μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο confused.com, παρουσιάζει ποιες χώρες είναι οι πιο στρεσογόνες για οδήγηση.

stressful-countries-hong-kong

Η τελική βαθμολόγηση είναι στα 100, που σημαίνει πως όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός κάθε χώρας, τόσο χειρότερη είναι η εμπειρία οδήγησης. Οι μεταβλητές που μετρήθηκαν για να βγει το τελικό σκορ έχουν ως εξής: Κάθε πόσα χιλιόμετρα οδικού δικτύου βρίσκουμε μία κάμερα ελέγχου, η ποιότητα οδικού δικτύου (με άριστα το 100), τα θανατηφόρα ατυχήματα ανά 100.000 πολίτες, και τα οχήματα που κυκλοφορούν ανά χιλιόμετρο οδικού δικτύου.

Ποια χώρα είναι η χειρότερη για οδήγηση;

stressful-countries-UAE

Σύμφωνα με την έρευνα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις χειρότερες χώρες για οδήγηση στον πλανήτη, με σκορ 88/100. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τόσο υψηλή βαθμολογία, σίγουρα έπαιξε ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός θανατηφόρων τροχαίων ανά 100.000 πολίτες, ο οποίος ήταν και ο υψηλότερος από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα (2.724,23). Για να καταλάβετε, η αμέσως επόμενη χώρα σε θανατηφόρα ατυχήματα είναι η Ινδία με ούτε τα μισά από αυτά των ΗΑΕ (1.138,71).

Πίσω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται η Βουλγαρία με σκορ 80/100, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Τουρκία με 78/100. Αμέσως μετά βρίσκεται η γειτονική Ιταλία σε ισοβαθμία με το Χονγκ Κονγκ με 76/100. Αν και τα στοιχεία τους διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, με την Ιταλία για παράδειγμα να έχει μία κάμερα ανά 43,53 km και το Χονγκ Κονγκ μία ανά 170 μέτρα (!), ο αρκετά υψηλός αριθμός οχημάτων και θανατηφόρων τροχαίων είναι που φέρνει τα δύο μέρη στο ίδιο επίπεδο.

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Η χώρα μας βρίσκεται στην 24η θέση της λίστας με σκορ 54/100.Πιο συγκεκριμένα, έχουμε μία κάμερα ανά 303,9 km οδικού δικτύου, 5,4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 πολίτες και 44,9 οχήματα ανά χιλιόμετρο οδικού δικτύου. Η ποιότητα των δρόμων μας βαθμολογήθηκε με 60,7/100.

stressful-countries-finland

Ποιες είναι οι χώρες με τις καλύτερες συνθήκες για οδήγηση;

Από τις 49 χώρες που εξετάστηκαν και βαθμολογήθηκαν, στο τέλος της λίστας με σκορ 27/100 βρίσκονται η Φινλανδία και η Δανία. Με μόλις 4 και 2,66, αντίστοιχα, θανατηφόρα ατυχήματα ανά 100.000 πολίτες, οι δύο Ευρωπαϊκές χώρες είναι οι πιο ξένοιαστες για οδήγηση.

Πηγή: confused.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...