Will Smith: Η συλλογή αυτοκινήτων των 4 εκατ. ευρώ [video]

Το χαστούκι στον Chris Rock τον έφερε στην επικαιρότητα. Όμως η συλλογή αυτοκινήτων του μας δίνει μια αφορμή να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με αυτόν.

  • -
  • -

Ο Will Smith έγινε βασικό θέμα συζήτηση στα βραβεία Oscars 2022 για όλους τους λάθος λόγους. Με το χαστούκι που έδωσε στον Chris Rock, μετά το ατυχές αστείο του τελευταίου για τη σύζυγο του δημοφιλούς ηθοποιού, φαίνεται να θυμήθηκε το ρόλο του ως... Μοχάμεντ Άλι.

Εδώ, όμως, θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο: Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι γνωστός και για την αγάπη που έχει προς τα αυτοκίνητα. Η συλλογή του περιλαμβάνει ιδιαίτερα ακριβά «κομμάτια», η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Και είναι εμφανές ότι έχει μία ξεκάθαρη προτίμηση προς τα πολυτελή μοντέλα, καθώς μεταξύ των διάφορων αποκτημάτων του συναντάμε μία Maybach, μία Rolls-Royce και μία Bentley.

Will Smith

Η Maybach είναι η 57S, η οποία έχει διπλά υπετροφοδοτούμενο V12 κινητήρα στα 6,0 λίτρα, με την απόδοση να φτάνει τους 630 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 4,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 275 km/h.

Will Smith

Ακόμα περισσότερη πολυτέλεια αλλά και ταχύτητα βιώνει ο Will Smith όταν μπει στη Rolls-Royce Ghost που διαθέτει. Ο κινητήρας είναι και εδώ V12 όμως αποδίδει 612 ίππους και 840 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Δείτε ακόμα: Oscars 2022: Ένα Saab 900 που κέρδισε βραβείο! [video]

Will Smith

Επόμενο πολυτελές απόκτημα στη συλλογή του ηθοποιού είναι μία Bentley Azure. Το βρετανικό κάμπριο έχει V8 κινητήρα 6,7 λίτρων με 457 ίππους και 875 Nm ροπής, χρειάζεται 6,0 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h και συνεχίζει να ανεβάζει ταχύτητα μέχρι να φτάσει τα 270 km/h.

Will Smith

Οι Αμερικανοί έχουν μια αδυναμία στις Ford Mustang και ειδικά στις κλασικές, με τον Will Smith να μην αποτελεί εξαίρεση, καθώς το γκαράζ του κοσμεί μία κάμπριο του 1965, αν και για τις ανάγκες της ταινίας I Am Legend τον έχουμε δει να οδηγεί μία κατά πολύ νεότερη Shelby Mustang.

Will Smith

Το πάθος για ταχύτητα συνδυάζεται και με την οικολογική συνείδηση για τον διάσημο ηθοποιό, ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα BMW i8 Roadster και ένα Tesla  Roadster. Το πρώτο είναι ένα plug-in υβριδικό supercar του οποίου ο βενζινοκινητήρας είναι στα 1,5 λίτρα, ενώ η συνολική απόδοση φτάνει τους 374 ίππους και τα 570 Nm ροπής. Έτσι το 0-100 km/h γίνεται σε 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

Will Smith

Όσον αφορά το Tesla, ήταν το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρεία, έχει ισχύ 292 ίππων και 370 Nm ροπής. Πραγματοποιεί το 0-100 km/h σε 3,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 201 km/h.

Συμφωνείτε με τις επιλογές του ή μήπως θα... τον χαστουκίζατε κι εσείς για κάποια από αυτές;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...