Ποια μάρκα έχει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη;

Χάρη στις πολλές επιλογές Plug-In Hybrid συστημάτων κίνησης, καταφέρνει να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της.

  • -
  • -

Ο premium χαρακτήρας βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την οικολογική συνείδηση στην γκάμα της DS Automobiles. H γαλλική εταιρεία έχει επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στα υβριδικά μοντέλα, με αποτέλεσμα να πάρει τον τίτλο της μάρκας με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Ο μέσος όρος εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων που πουλάει είναι μόνο 97,3 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο βάσει των μετρήσεων WLTP, ενώ τα Plug-In Hybrid μοντέλα της DS φροντίζουν να «υπενθυμίζουν» τη φόρτιση στους ιδιοκτήτες που βασίζονται περισσότερο στον κινητήρα εσωτερικής καύσης για τις μετακινήσεις τους.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Plug-In υβριδικό DS 7 Crossback E-Tense

Έτσι, βελτιώνεται σημαντικά το ποσοστό «ορθής» χρήσης ενός PHEV οχήματος, που στη θεωρία, πρέπει τις αστικές του μετακινήσεις να τις εκτελεί κυρίως με τον ηλεκτροκινητήρα για καθαρότερη ατμόσφαιρα εντός πόλης. Τα στοιχεία καταγραφής των οχημάτων δείχνουν ότι για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά, οι ιδιοκτήτες τους πετυχαίνουν ημερήσια χρήση κατά 70% με τον ηλεκτροκινητήρα, με «πρωταθλητές» τους Πορτογάλους και τους Βέλγους, οι οποίοι πετυχαίνουν 78% και 77% αντίστοιχα στην κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια.

Σήμερα, η DS έχει στην γκάμα της τρία Plug-In υβριδικά (DS 4 E-Tense, DS 7 Crossback E-Tense, DS 9 E-Tense) ενώ υπάρχει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό, το DS 3 Crossback E-Tense. Στο άμεσο μέλλον, η DS στοχεύει να εξηλεκτρίσει πλήρως την γκάμα της. Θέλει από το 2024, κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζει να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, έτσι ώστε λίγα χρόνια μετά, να πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και αρκετοί ακόμη κατασκευαστές στην Ευρώπη, οπότε το σκηνικό στα νέα αυτοκίνητα μετά από κάποια χρόνια θα είναι εντελώς διαφορετικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...