Ουκρανία: Tesla ξέφυγε από τον πόλεμο αλλά έμεινε από μπαταρία

Ένα Tesla από την Ουκρανία εθεάθη στη Ρουμανία να έχει ξεμείνει από ενέργεια, με ένα πρατήριο καυσίμων να δίνει τη λύση και το απαραίτητο ρεύμα στο ηλεκτρικό μοντέλο.

  • -
  • -

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο με όποιον τρόπο μπορούν, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι ένας από αυτούς. Μάλιστα, υπό συνθήκες ίσως τα ηλεκτρικά να είναι καλύτερη επιλογή συγκριτικά με τα θερμικά. Τα υγρά καύσιμα είναι πλέον κάτι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί στην χώρα που δέχεται επίθεση από τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ από την άλλη κάποιος που ψάχνει ρεύμα έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει κάποια λειτουργική πρίζα για να φορτίσει, έστω και με αργό ρυθμό.

Model S Ukraine

Ακριβώς αυτό διαπίστωσε ο κάτοχος του Tesla Model S που βλέπουμε στη φωτογραφία. Το ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκεται σταματημένο έξω από ένα πρατήριο καυσίμων. Με βάση το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν έχει σταματήσει με ασφάλεια στην άκρη, αλλά κόβει τη ροή στη μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου, φαίνεται ότι αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί εκεί επειδή τελείωσε το ρεύμα.

Βρίσκοντας στον χάρτη το σημείο στο οποίο έχει σταματήσει το αυτοκίνητο, σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει ένας supercharger της Tesla. Το πιθανότερο είναι ότι το Model S κατευθυνόταν προς τα εκεί ώστε να φορτίσει, όμως το ρεύμα στις μπαταρίες του δεν ήταν αρκετό ώστε να τα καταφέρει.

Δείτε ακόμα: Χακαρισμένοι φορτιστές στη Ρωσία, υποστηρίζουν Ουκρανία [video]

Το συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκίνητο από την Ουκρανία προκύπτει από τις πινακίδες του. Μάλιστα, μία πιο λεπτομερής εξέταση του αριθμού του δείχνει ότι προέρχεται από την πρωτεύουσα της ταλαιπωρημένης χώρας, το Κίεβο.

Ο οδηγός και οι επιβάτες του συγκεκριμένου Model S το οποίο δείχνει να είναι του 2014 ή του 2015 σίγουρα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς. Μπορεί αυτή η περιπέτεια με τη φόρτιση να τους ταλαιπώρησε, όμως το γεγονός ότι ήδη βρίσκονται μακριά από τον πόλεμο είναι το πιο σημαντικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...