Επίσημο: Υποχρεωτικές οι αλυσίδες από Οκτώβρη έως Μάρτιο στην Ελλάδα

Η κακοκαιρία και τα χιόνια δεν είναι τόσο σπάνιο σενάριο πλέον στη χώρα μας, οπότε οι οδηγοί θα πρέπει να κυκλοφορούν προετοιμασμένοι.

  • -
  • -

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ότι όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους από τον Οκτώβρη έως και τον Μάρτιο θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, ή να είναι εξοπλισμένα με χιονολάστιχα.

Το μέτρο αυτό πιθανότατα θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Οκτώβρη και θα λύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που δημιουργεί η κακοκαιρία, αφού τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους εφοδιάζονται με καλοκαιρινά ελαστικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ειδικά στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Αυτό δυσκολεύει πολύ την οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, οι υποψήφιοι οδηγοί θα μαθαίνουν να τοποθετούν τις αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο και θα εξετάζονται δειγματοληπτικά από την επιτροπή.

Είναι γεγονός ότι τα… παρατράγουδα που σημειώθηκαν σε όλη την χώρα από την κακοκαιρία «Ελπίδα» αποτέλεσαν μια αφορμή για τη λήψη αυτών των αποφάσεων. Οι δρόμοι που έκλεισαν, οι οδηγοί χωρίς την απαραίτητη γνώση για κίνηση σε αυτές τις συνθήκες και τα χιλιάδες παρατημένα αυτοκίνητα, είναι μια εικόνα που παραμένει φρέσκια στο μυαλό μας.

Αν όλα τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα, η ικανότητα κίνησής τους σε αυτές τις συνθήκες πολλαπλασιάζονται στο μέγιστο, οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους εξυπηρετώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα και πάνω από όλα, με ασφάλεια.

Πηγή: ΣΚΑΙ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...