Πόσο πουλήθηκε το FIAT 126p του Tom Hanks;

Εσύ πόσα θα έδινες για ένα FIAT 126p; Σίγουρα όχι πολλά, όμως όταν πρόκειται για εκείνο του Ton Hanks, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

  • -
  • -

Ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός είχε μέχρι πολύ πρόσφατα στην κατοχή του ένα FIAT 126p, το οποίο είχε φροντίσει με ιδιαίτερη αγάπη, αν κρίνουμε από τις αλλαγές και τις διαμορφώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει.

Οι αλλαγές

Για τις αλλαγές αυτές είχε απευθυνθεί στην πολωνική εταιρεία Carlex Design, η οποία ειδικεύεται στις κατά παραγγελία τροποποιήσεις αυτοκινήτων. Αρχικά, το εσωτερικό έχει «ντυθεί» με δέρμα σε απόχρωση του πράσινου, το οποίο θυμίζει πολύ τις χρωματικές επιλογές που γίνονταν στα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70, ενώ έχουν προστεθεί και λεπτομέρειες από ξύλο και αλουμίνιο.

Tom Hanks

Εξωτερικά, οι προφυλακτήρες είναι χρωμιωμένοι, το αυτοκίνητο έχει βαφτεί σε λευκό χρώμα και στις ζάντες 12 ιντσών έχουν τοποθετηθεί ελαστικά Debica Passio με διαστάσεις 135/80, ενώ και τα σήματα έχουν διαμορφωθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Προσωπικός τόνος

Λεπτομέρεια η οποία αναδεικνύει τον χρόνο που επενδύθηκε στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου FIAT 126p είναι οι λαβές των θυρών, οι οποίες προέρχονται από πλήκτρα παλιάς γραφομηχανής, ενώ στο ταμπλό υπάρχει η φράση «life was like a box of chocolates» (η ζωή ήταν σαν ένα κουτί με σοκολάτες), την οποία ο Tom Hanks έλεγε στην ταινία Forrest Gump, μία από τις πιο κομβικές στην καριέρα του. Ως επιστέγασμα των παραπάνω, ο ηθοποιός έχει βάλει την υπογραφή του στο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Πόσα εκατομμύρια «έπιασε» το ακριβότερο Toyota στον κόσμο; [video]

Μηχανολογικά

Όσον αφορά το μηχανολογικό κομμάτι, ο κινητήρας είναι δικύλινδρος στα 594 κ.εκ., παράγει 23 ίππους και βρίσκεται τοποθετημένος πίσω. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο με 4 σχέσεις ενώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται στον πίσω άξονα. Το κοντέρ του αυτοκινήτου αναφέρει ότι έχει διανύσει μόλις 482 χλμ. όμως μάλλον αυτό αφορά τη χρήση μετά την ανακατασκευή.

Πώς έφτασε στα χέρια του

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έφτασε στα χέρια του Tom Hanks με έναν αρκετά επεισοδιακό τρόπο. Το συγκεκριμένο έχει το γράμμα p στο τέλος του ονόματός του καθώς πρόκειται για ένα από εκείνα που παράγονταν σε πολωνικά εργοστάσια με την άδεια της FIAT. Η παραγωγή στην Πολωνία ξεκίνησε το 1973 και συνεχίστηκε μέχρι και το 2000, με το μοντέλο ενδιάμεσα να παίρνει αρκετές αναβαθμίσεις.

Tom Hanks

Η τιμή στην οποία πουλήθηκε φτάνει τα 83.500 δολάρια (76.024 ευρώ). Το σύνολο των χρημάτων πήγαν στο πρόγραμμα Hidden Heroes του ιδρύματος Elizabeth Dole, το οποίο φροντίζει για τραυματισμένους βετεράνους πολέμου και τις οικογένειές τους.

Εσύ θα έδινες τόσα χρήματα για ένα FIAT 126p ή είναι πολλά, ακόμα και για κάποιο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου;

Ton Hanks

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...