Η Continental αναδεικνύει τη θέση της γυναίκας στο χώρο των ελαστικών

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Continental φέρνει στο φως έξι γυναίκες, οι οποίοι εργάζονται και διακρίνονται σε έναν χώρο, ο οποίος στη συντριπτική του πλειοψηφία κυριαρχείται από άνδρες.

  • -
  • -

Πρόκειται για έξι ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων εμπορίας ελαστικών, από όλη την Ελλάδα, μέλη του επίσημου δικτύου συνεργατών της EMA A.E. – Ελαστικά Continental. Συγκεκριμένα είναι οι κυρίες Άννα & Μαρία Λαζαρίδου από τα «Ελαστικά Λαζαρίδη ΙΚΕ» και την Πάτρα, η κα Λία Κλίνη, από την «Κλίνης Ε. Γεώργιος & ΣΙΑ ΕΕ» και το Μαρούσι Αττικής, η κα Σοφία Παυλίδου, από την «Σ. Θ. Παυλίδου & ΣΙΑ ΕΕ» και την Γλυφάδα Αττικής, η κα Δανάη Νταή, από την ομώνυμη εταιρεία και το Ναύπλιο, η κα Χριστίνα Γκάγια, από την «Γκάγιας Δ  - Γκάγια Χ. ΟΕ» και την Θεσσαλονίκη και η κα Άρτεμις Καραγιαννίδη, από την «Καραγιαννίδης Δ. & ΣΙΑ ΟΕ» και την Δράμα.

Η Continental γιορτάζει τη μέρα της γυναίκας

Ακολουθούν μερικές από τις ερωτήσεις, με τις απαντήσεις που έδωσαν οι κυρίες.

Ερώτηση: Υπάρχει στην Ελλάδα, για τις γυναίκες που ήδη εργάζονται στον χώρο, παραδοσιακή σύνδεσή τους με τον κλάδο της εμπορίας ελαστικών (π.χ. μια οικογενειακή επιχείρηση ή εργασία που παρέλαβαν από τον πατέρα) ή είναι μια ανεξάρτητη επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης, που, ενδεχομένως, αναπτύσσεται τώρα;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι γυναίκες ακολουθούν την οικογενειακή παράδοση. Όμως, τα τελευταία χρόνια, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, παρατηρείται το φαινόμενο εισόδου γυναικών στο χώρο του ελαστικού, και αναφερόμαστε σε γυναίκες που δεν έχουν παραδοσιακή σχέση, με το αντικείμενο.

Ποιο αναδείχθηκε Γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022;

Ερώτηση: Μπορείτε να κάνετε μια καταγραφή των θέσεων εργασίας που είναι σήμερα διαθέσιμες για γυναίκες, στην Ελλάδα, στον κλάδο; Είναι ευκαιρίες να γίνουν οι ίδιες επιχειρηματίες, διευθύντριες καταστημάτων, πωλήτριες, επιχειρηματικοί σύμβουλοι, τεχνικοί, μηχανικοί ή θα τις κατατάσσατε περισσότερο σε front office θέσεις εξυπηρέτησης πελατών, γραμματείς, κλπ;

Απάντηση: Μέχρι τώρα η επαγγελματική παρουσία γυναικών στο χώρο αφορούσε τη γραμματειακή υποστήριξη και διεκπεραίωση. Αυτό, αργά αλλά σταθερά, αλλάζει. Όλα τα στάδια που αφορούν στην παραγωγή, διακίνηση, πώληση, επιχειρηματική συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του ελαστικού μπορούν να στηρίζονται στην γυναικεία συμμετοχή. Η τεχνολογική εξέλιξη του επαγγελματικού κλάδου καθιστά τις γυναίκες, που έχουν κατάρτιση, ικανές, όχι μόνο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αλλά και να συμβάλλουν στην πρωτοπορία και στην καινοτομία.

Η θέση της γυναίκας στο χώρο των ελαστικών

Ερώτηση: Πέρα από την πρακτική εκπαίδευση μιας γυναίκας στην δουλειά και στο καθημερινό εργασιακό περιβάλλον, υπάρχουν ευκαιρίες για παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης σε μια γυναίκα πού θέλει να μπει ή να εξελιχθεί στον χώρο σας, στην Ελλάδα σήμερα; Πού και πώς μπορεί να τις αναζητήσει;

Απάντηση: Μέχρι τώρα η εκπαίδευση, όχι μόνο της γυναίκας, αλλά και του άντρα, στηρίζεται στην πρακτική εμπειρία και τη βιωματική επαφή με το αντικείμενο. Οργανωμένες ευκαιρίες κατάρτισης δεν υπάρχουν, εξαιρώντας φυσικά τα σεμινάρια εκπαίδευσης που γίνονται από τις εταιρίες εμπορίας ελαστικών. Κατά τη γνώμη μας, με τη συνδυασμένη δράση των ομοσπονδιών και των εταιρειών, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κέντρα κατάρτισης και επιμόρφωσης, στα οποία θα μπορούσε κάθε νέος/α, και όχι μόνο συνάδελφος, να καταφύγει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις στα σύγχρονα δεδομένα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...