Εγνατία Οδός: Καραμπόλα 50 οχημάτων με 13 τραυματίες [video]

Πολλαπλές συγκρούσεις λόγω ομίχλης στην Εγνατία Οδό – Δείτε το video από τον τόπο του ατυχήματος

  • -
  • -

Η πυκνή ομίχλη που περιόριζε την ορατότητα σε ελάχιστα μέτρα ήταν η αιτία για την καραμπόλα που σημειώθηκε μεταξύ 50 οχημάτων στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου, στην Εγνατία Οδό.

Αρχικά συγκρούστηκαν μεταξύ τους 5 αυτοκίνητα, σε ένα σημείο του δρόμου από Βέροια προς Πολύμυλο Κοζάνης, όμως η έλλειψη ορατότητας οδήγησε συνολικά 50 οχήματα να εμπλακούν σε μια επικίνδυνη «καραμπόλα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει 3 άτομα, ενώ 9 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο. Συνολικά 13 ήταν οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Βέροια) για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οι περισσότεροι είχαν κατάγματα, ενώ ευτυχώς κανένας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.

Ως συνέπεια του ατυχήματος, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διακόπηκε από τον κόμβο Βέροιας (253ο χιλιόμετρο), έως τον κόμβο Πολυμύλου (227ο χιλιόμετρο), στο ρεύμα προς Κοζάνη. Μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Έδεσσας, και αναμένεται νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας για το πότε θα ξαναδοθεί στην κυκλοφορία αυτό το κομμάτι του δρόμου.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και άλλα video από το σημείο του ατυχήματος:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...