Jeep Wrangler πάει για offroad και τουμπάρει [video]

Το σκληροτράχηλο 4x4 όταν βρίσκεται εκτός δρόμου αισθάνεται στο φυσικό του περιβάλλον, όμως χρειάζεται και τους κατάλληλους χειρισμούς.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο ικανά αυτοκίνητα για εκτός δρόμου οδήγηση είναι το Jeep Wrangler. Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην αγορά και όλοι ξέρουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει πέρα από την άσφαλτο, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το αγοράζουν και το βελτιώνουν μεταμορφώνοντάς το σε πραγματικό «θηρίο» για offroad χρήση. Ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε και εδώ.

Ο ιδιοκτήτης του Wrangler που βλέπουμε στο βίντεο, έχει πληρώσει αρκετά χρήματα για να τοποθετήσει κιτ ανύψωσης του οχήματος, ειδικά ελαστικά με μεγάλο τακούνι για εκτός δρόμου οδήγηση, ακόμη και έξτρα φώτα για νυχτερινές περιπέτειες στο χώμα. Στο εμπρός μέρος του βρίσκεται και ένας εργάτης που θα αναλάβει να ξεκολλήσει το όχημα αν αυτό ακινητοποιηθεί, οπότε μιλάμε για μια κατασκευή που κυριολεκτικά, μπορεί να σε πάει παντού.

Δείτε τη video δοκιμή μας για το νέο Jeep Wrangler 4xe Sahara 

Ωστόσο δεν αρκούν μόνο αυτά. Ο οδηγός όταν κινείται εκτός δρόμου θα πρέπει να έχει προσεκτικές, συγκεκριμένες κινήσεις και πάνω από όλα, γνώσεις. Δεν γνωρίζουμε τι εμπειρία μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος, όμως εδώ έκανε ένα τραγικό λάθος που σίγουρα του… κόστισε. Ανεβαίνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο με έντονη κλίση πήρε περισσότερη φόρα από ότι χρειαζόταν και πάτησε πολύ γκάζι, με αποτέλεσμα το Jeep να τουμπάρει.

Σίγουρα θα μπορούσε να περάσει από το εμπόδιο και με λιγότερη ταχύτητα, αφού δεν φαίνεται τόσο δύσκολο για ένα σωστά βελτιωμένο και ικανό τετρακίνητο αυτοκίνητο. Ευτυχώς κανείς δεν χτύπησε από το περιστατικό και οι ζημιές περιορίστηκαν στις υλικές. Ανάμεσα στους επιβάτες στο Wrangler ήταν και ένας σκύλος, ο οποίος με την τούμπα, βγήκε από το όχημα από την πίσω πόρτα. Φαίνεται εμφανώς τρομαγμένος από το συμβάν αλλά για καλή του τύχη, ούτε αυτός τραυματίστηκε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...