Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βοηθούν οικονομικά την Ουκρανία

Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί άνοιξαν το σεντούκι με τα χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες της δοκιμαζόμενης από τη στρατιωτική ρωσική εισβολή Ουκρανίας.

  • -
  • -

Η παγκόσμια κοινότητα στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Ουκρανίας, εκφράζοντας με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη της και εκδηλώνοντας την αντίθεσή της προς την επιθετικότητα του Πούτιν.

Το κύμα συμπαράστασης παρασύρει και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τον γαλλο-ιταλικό όμιλο της Stellantis να προσφέρει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την υποστήριξη των πληγέντων. Ο όμιλος εκταμίευσε άμεσα το παραπάνω ποσό και το παρέχει μέσω μιας ουκρανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα προχώρησε στη δημιουργία μιας ομάδας υποστήριξης για τη διαχείριση των υπαλλήλων της στην Ουκρανίας.

auto ukraine1

Ο επικεφαλής της Stellantis κι ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον χώρο των τεσσάρων τροχών, Carlos Tavares, έκανε λόγο για καιρούς πρωτόγνωρης επιθετικότητας κι ένα αβάσταχτο πλήγμα στις ανθρώπινες ζωές, καταδικάζοντας τη βία και δηλώνοντας ότι προτεραιότητα του ομίλου είναι η υγεία και η ασφάλεια των Ουκρανών υπαλλήλων του ομίλου και των οικογενειών τους.

Διαβάστε επίσης: 13 εταιρείες σταμάτησαν να στέλνουν αυτοκίνητα στη Ρωσία

Το ποσό του 1 εκατ. ευρώ δώρισε και η Porsche, με τα κεφάλαια να μοιράζονται μέσω δύο οργανισμών. Τα 750.000 ευρώ θα πάνε στο UN Refugee Aid, μια γερμανική ένωση που συνεργάζεται με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ θα διατεθούν στο Ferry Porsche Foundation, το οποίο βοηθά τα παιδιά και τους νέους ενήλικες.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια χωρίς να φταίνε οι ίδιοι. Ως εκ τούτου, συνεισφέρουμε και υποστηρίζουμε οργανώσεις που βοηθούν τον πληθυσμό επί τόπου», ανέφερε ο CEO της Porsche, Oliver Blume.

auto ukraine2

Από την πλευρά της, η Mercedes-Benz πρόσφερε 1 εκατ. ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό για τη διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους στις περιοχές που πλήττονται από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ η Ford έδωσε σε πρώτη φάση 100.000 δολάρια στο Global Giving Ukraine Relief Fund.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...