Το νέο Polestar O2 έχει δικό του drone [video]

Ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadster 2+2 θέσεων το οποίο είναι πιθανό να δούμε στους δρόμους μετά το 2025 παρουσίασε ο Σουηδός κατασκευαστής.

  • -
  • -

Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και τη μόδα των crossover και των SUV, η Polestar προχώρησε στην εξέλιξη ενός πρωτοποριακού σπορ αυτοκινήτου με premium χαρακτήρα. To μοντέλο έκανε πρεμιέρα σε πρωτότυπη μορφή και φέρει την ονομασία O2.

Ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Τhomas Ingenlath, έκανε λόγο για ένα ονειρικό αυτοκίνητο που θα πιθανότατα θα γίνει πραγματικότητα, με το λανσάρισμά του στην αγορά, εφόσον λάβει την έγκριση για παραγωγή, να προγραμματίζεται για μετά το 2025.

polestar-o2-1

Αισθητικά υιοθετεί τη φιλοσοφία του Precept concept, με την ηλεκτρική μετάδοση να συνδυάζεται ιδανικά με τα cabrio χαρακτηριστικά και την ακαμψία να είναι αντίστοιχη ενός supercar, όπως δήλωσε ο CEO της Polestar.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Δοκιμάζουμε το Polestar 2

Κατασκευασμένο σε μεγάλο βαθμό από βιώσιμα υλικά, προβάλλει τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Η hard top οροφή αποκαλύπτει μια κομψή και πολυτελή καμπίνα 2+2 θέσεων, με τον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν την αίσθηση ενός cabrio οχήματος. Χάρη στην προσεκτικά μελετημένη σχεδίαση, η αεροδυναμική απόδοση αγγίζει το άριστα.

polestar o2

Το Ο2 έχει μήκος σχεδόν 4,7 μέτρα και πατά σε ζάντες 22 ιντσών. Αυτό που κάνει τη διαφορά στο πρωτότυπο όμως, είναι η ύπαρξη ενός drone που αποθηκεύεται πίσω από τα καθίσματα. Ανεπτυγμένο από την Hoco Flow μπορεί να απογειωθεί ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 90 km/h. Το drone έχει εξελιχθεί για να ακολουθεί αυτόματα το αυτοκίνητο και να τραβά πλάνα κατά τη διαδρομή.

Πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο και τις τεχνολογίες δεν γνωστοποιήθηκαν από την Polestar.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...