Η Red Bull έδωσε «χρυσάφι» στον Verstappen – Έκλεισε μέχρι το 2028

Ο πρωταθλητής της Formula 1 επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Red Bull Racing, με τα χρήματα που έχει να λαμβάνει να προκαλούν ίλιγγο.

  • -
  • -

Τουλάχιστον μέχρι το 2028 θα οδηγεί για λογαριασμό της Red Bull Racing o Max Verstappen. Το συμβόλαιο του πρωταθλητή με την αυστριακή ομάδα έληγε στο τέλος της επόμενης χρονιάς, ωστόσο, η RBR έσπευσε να το ανανεώσει, προσφέροντας γη και ύδωρ στον Ολλανδό.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, ανέφερε: «Κρατήσαμε τον καλύτερο οδηγό του grid. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τον παγκόσμιο τίτλο του Max, αλλά αυτή η συμφωνία αποδεικνύει ότι παραμένει βασικός μέλος του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού μας».

max

Αν και το ποσό που θα λάβει ο Verstappen δεν έγινε γνωστό, σύμφωνα με το έγκυρο Sky Sports, ανέρχεται στα 40 εκατ. λίρες ετησίως, δηλαδή 48.000.000€. Με απλά λόγια, για τα 5 χρόνια της επέκτασης, δηλαδή από το 2023 έως το 2028, ο Ολλανδός θα γίνει πλουσιότερος κατά 240 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ο Max Verstappen αγόρασε το δικό του ιδιωτικό αεροσκάφος

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ο 25χρονος δήλωσε: «Απολαμβάνω πραγματικά να είμαι μέλος της Red Bull Racing, οπότε η επιλογή του να παραμείνω με την ομάδα ως το 2028 ήταν εύκολη. Αγαπώ την ομάδα και το 2021 ήταν πραγματικά τρομερό, ο στόχος μας από το 2016 ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το καταφέραμε. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε το νούμερο 1 στo μονοθέσιό μας και τα επόμενα χρόνια».

Το αστρονομικό συμβόλαιο του Verstappen είναι ισάξιο με το τελευταίο διετές του Lewis Hamilton, αλλά αν υπολογίσουμε ότι έχει διάρκεια 5 έτη, πιθανότατα πρόκειται για το μεγαλύτερο στην ιστορία της F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...