DS 4: Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτή

Το εντυπωσιακό γαλλικό hatchback έφτασε και στην χώρα μας. Τι πρέπει να ξέρεις για αυτό;

  • -
  • -

Η νέα DS 4 ανήκει στην κατηγορία των premium μεσαίων hatchback και πλέον, ήρθε και στην χώρα μας. Διακρίνεται για το μοναδικό της στυλ, τα κορυφαία επίπεδα άνεσης, την τεχνολογική υπεροχή και το ξεχωριστό εσωτερικό. Με την εκκίνηση της διαθεσιμότητας της στην ελληνική αγορά, πάμε να δούμε 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το γαλλικό μοντέλο.

1. Βλέπει τη νύχτα χάρη στην τεχνολογία DS NIGHT VISION

ds4-night-vision

Μία κάμερα υπερύθρων τοποθετημένη στη μάσκα της DS 4, εντοπίζει πεζούς και ζώα σε απόσταση έως και 200 μέτρα, και στέλνει την εικόνα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ώστε να αντιληφθείτε τον κίνδυνο και να αντιδράσετε ανάλογα. Ένα άκρως εξυπηρετικό εργαλείο στον τομέα της ασφαλείας, που εγγυάται μια πιο ήρεμη οδήγηση τη νύχτα.

2. Το DS ACTIVE SCAN προσαρμόζει την ανάρτηση ανάλογα το οδόστρωμα

ds4-suspension-scan

Με τη βοήθεια της κάμερας στην κορυφή του παρμπρίζ, τεσσάρων ενεργών αισθητήρων και τριών επιταχυνσιόμετρων, η ανάρτηση DS ACTIVE SCAN επενεργεί άμεσα σε κάθε τροχό ξεχωριστά, φροντίζοντας έτσι να κάνει την ανάρτηση σφιχτότερη ή μαλακότερη ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου.

3. Έχει Head-up display με διαγώνιο... μισό μέτρο

ds4-head-up-display

Το διευρυμένο Head-up display εξασφαλίζει μία εκπληκτική αίσθηση ορατότητας συνδεδεμένη με την επαυξημένη πραγματικότητα. Με προβολή μέσα από το παρμπρίζ σε μία διαγώνια απεικόνιση εύρους 21”, τέσσερα μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο, εμφανίζονται σε ψηφιακή μορφή οι πληροφορίες, ώστε να μη χρειάζεται να τραβήξετε ποτέ το βλέμμα σας από το δρόμο.

4. Διατίθεται και σε ντίζελ και σε υβριδικές εκδόσεις

ds4-charging-port

Για την κίνηση της DS 4 φροντίζουν τρία βενζινοκίνητα σύνολα PureΤech απόδοσης 130, 180 και 225 ίππων, καθώς και μια πετρελαιοκίνητη έκδοση του BleuHDi με 130 ίππους. Εάν δεν σας φτάνουν αυτά όμως, υπάρχει και η έκδοση E-TENSE με plug-in hybrid τεχνολογία, η οποία συνδυάζει τον κινητήρα PureTech των 180 ίππων κι έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, για να φτάσει την συνολική ισχύ των 225 ίππων. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 12,4 kWh παρέχει αυτονομία έως 55 km με ηλεκτρική κίνηση, ενώ η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 7,7 sec.

5. Είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο του 2022

ds4

Η κριτική επιτροπή του 37ου Festival Automobile International χάρισε στη νέα DS 4 τον τίτλο του «Πιο όμορφου αυτοκινήτου για το 2022». Εμπνευσμένη τόσο από ένα μικρομεσαίο hatchback, όσο και από ένα coupe SUV, διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό χάρη στις πολλές της δυνατότητες εξατομίκευσης. Η γκάμα του γαλλικού μοντέλου περιλαμβάνει την βασική έκδοση και ακόμη δύο πιο ειδικές: Performance Line που αναδεικνύει την σπορ πλευρά της και CROSS για τους λάτρεις της περιπέτειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...