Λύση για... φτηνές διακοπές: Ιστιοπλοϊκό ξηράς που ξεπερνά τα 200 km/h!

Αδιαφορεί για την τιμή της βενζίνης, αφού κινείται αποκλειστικά με την δύναμη του αέρα, και επιπλέον πάει «σαν τον άνεμο».

  • -
  • -

Έχετε κουραστεί να βλέπετε την τιμή των υγρών καυσίμων να ανεβαίνει καθημερινά; Πως θα σας φαινόταν ένα τρίκυκλο που σκοπεύει να ξεπεράσει τα 200 km/h, χρησιμοποιώντας μόνο τον άνεμο για ώθηση; Εντάξει μπορεί να διαφέρει «ελαφρώς» από το μέσο όχημα που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά δεν παύει να πατά πάνω σε ρόδες. Πρόκειται για το δημιούργημα της Emirates Team New Zealand, μίας ομάδα με πολλά επιτεύγματα στον χώρο της ιστιοπλοΐας και πιο συγκεκριμένα στο φημισμένο America’s Cup, το οποίο έχει «βάλει πλώρη» για το ρεκόρ ταχύτητας ιστιοπλοϊκού ξηράς.

sail-car-speed-record-2

Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του Αμερικανού Richard Jenkins, το οποίο υπάρχει από το 2009, με ταχύτητα 202,9 km/h. Το ασυνήθιστου σχήματος τρίκυκλο, θα αποτελείται κυρίως από ανθρακόνημα, το οποίο θα περιβάλει ένα ενισχυμένο πλαίσιο. Ώθηση στο όχημα θα δίνει ένα κατάρτι ύψους περίπου 8 μέτρων.

Πίσω από το πηδάλιο-τιμόνι αυτού, επιλέχθηκε να βρίσκεται ο αυστραλιανής καταγωγής, Glenn Ashby. Να επισημανθεί πως το σύστημα διεύθυνσης θα συνδέεται απευθείας με τον ένα και μοναδικό εμπρός τροχό. Αν και η τοποθεσία στην οποία θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν το ρεκόρ δεν έχει κλειδώσει, οι πιθανές επιλογές είναι οι αλυκές των λιμνών Gairdner και Lefroy στην νότια και δυτική Αυστραλία, αντίστοιχα.

sail-car-speed-record-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...