Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Λήγει η προθεσμία – Μεγάλα τα πρόστιμα

Όσοι δεν έχουν πληρώσει ακόμη τα τέλη κυκλοφορίας καλό είναι να το κάνουν, διότι το πρόστιμο είναι τσουχτερό.

  • -
  • -

Μία εβδομάδα απέμεινε για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2022. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου. Φυσικά, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν μπορούν να προβούν σε δήλωση ακινησίας του αυτοκινήτου.

Σε διαφορετική περίπτωση, επισύρεται πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.


Με απλά λόγια, αν ένας κάτοχος οχήματος πρέπει να καταβάλλει 280 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.εκ. που έχει ταξινομηθεί το 2009 και αμελήσει να το κάνει ενώ κυκλοφορεί κανονικά στον δρόμο, τότε θα πληρώσει 560€.

Δείτε τι ισχύει σε ακινησία

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν τα ειδοποιητήρια από την σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων». Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω web banking, είτε με φυσική παρουσία σε τράπεζα. Φέτος τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, για άμεση πληρωμή μέσω smartphone.

Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Δείτε αναλυτικά όλες τις τιμές


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...