Ηλεκτρικό Honda S2000 με κινητήρα Tesla 500 ίππων

Όλα τα βελτιωμένα Honda S2000 κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο όταν πατάς τέρμα το δεξί πεντάλ, έτσι δεν είναι; Όχι, δεν είναι έτσι!

  • -
  • -

Το Honda S2000 ήταν πάντα ανάμεσα στα αγαπημένα αυτοκίνητα των petrolheads. Ακόμη και οι λάτρεις της βελτίωσης το επέλεγαν ξεζουμίζοντας τον F20C, το μοτέρ-διαμάντι του ιαπωνικού roadster. Ο τετρακύλινδρος σε σειρά ατμοσφαιρικός κινητήρας συνήθως δεχόταν κάποια μορφή υπερτροφοδότησης (τούρμπο ή κομπρέσορα) για να φτάσει στην επιθυμητή ισχύ, ενώ οι αντοχές του είναι τόσο μεγάλες που δεν χρειαζόταν ενίσχυση στα σωθικά για να αντέξει. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης ενός S2000 αποφάσισε να κάνει μια πολύ διαφορετική κίνηση.

Δείτε ακόμη: Θα αγόραζες αυτό το Honda S2000 με 34.000 χιλιόμετρα;

Το αυτοκίνητό του αποδίδει σήμερα 500 ίππους, ένα νούμερο αξιοσέβαστο αλλά όχι ασυνήθιστο για βελτιωμένο S2000. Το θέμα, είναι το πως τα αποδίδει. Όχι, ο εργοστασιακός κινητήρας με κωδικό F20C δεν βελτιώθηκε. Για την ακρίβεια, πετάχτηκε. Ένα μοτέρ της Tesla τοποθετήθηκε στον πίσω άξονα, ενώ αντλεί ενέργεια από δύο σετ μπαταριών, τα οποία προέρχονται από Chevrolet Volt. Οι μπαταρίες έχουν συνολική χωρητικότητα 38 kWh και φτάνουν για μια αυτονομία έως 180-190 χιλιόμετρα, με συνετή οδήγηση. Ακριβώς επειδή το μοτέρ τοποθετήθηκε πίσω, ο εμπρός χώρος που παλαιότερα φιλοξενούσε τον F20C, τώρα περιέχει τις μπαταρίες.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αποφάσισε να τοποθετήσει και ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife, για καλύτερη διαχείριση της άμεσης ροπής που παρέχει ο ηλεκτροκινητήρας. Οι πληροφορίες για τα υπόλοιπα πράγματα που αλλάχθηκαν είναι λίγες. Το μόνο που δεν χωράει αμφιβολία πάντως, είναι ότι μιλάμε για ένα μοναδικό Honda S2000 που όμοιό του δεν υπάρχει. Με 500 άλογα θα είναι και πάρα πολύ γρήγορο, παρά το γεγονός ότι τα δύο σετ μπαταριών θα έχουν ανεβάσει λίγο το βάρος του. Ωστόσο το σκεπτικό του ιδιοκτήτη δεν ήταν να φτιάξει το ταχύτερο S2000, αλλά ένα από τα πιο ιδιαίτερα. Και τα κατάφερε!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...