Euro NCAP: Αυτά είναι τα πιο ασφαλή επαγγελματικά van [video]

O Euro NCAP ανακοίνωσε τη λίστα με τα van που διαθέτουν τα κορυφαία συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

  • -
  • -

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP πραγματοποίησε μια σειρά εκτεταμένων δοκιμών σε 19 νέα επαγγελματικά van. Τα τεστ αφορούσαν στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με τους ειδικούς να εστιάζουν το ενδιαφέρον σε αυτό του αυτόματου φρεναρίσματος με εντοπισμό πεζών και δικυκλιστών.

Με βάση τα αποτελέσματα του οργανισμού, την ανώτερη διάκριση απέσπασε το Fiat Ducato. Το νέας γενιάς van της ιταλικής φίρμας εφοδιάζεται με ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας, επενεργώντας αποτελεσματικά σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η λειτουργία της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB). Το συγκεκριμένο όχημα είναι το πρώτο που έλαβε το «πλατινένιο βραβείο» με συνολικό σκορ 88%.

Το «χρυσό βραβείο» έλαβαν τα Ford Transit και Transit Custom συγκεντρώνοντας βαθμολογία 64%. Τον ίδιο τίτλο πήρε το Mercedes-Benz Vito, καθώς και το VW Transporter, χάρη στην πολύ καλή λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης και κυρίως αυτών της προειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού, διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και παρακολούθησης τυφλού σημείου.

Το ασφαλέστερο οικογενειακό crossover

Ο Euro NCAP υποστηρίζει πως η ασφάλεια αυτών των οχημάτων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους κατασκευαστές. Το περισσότερο διάστημα κυκλοφορούν μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου λόγω του όγκου τους αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για πεζούς και δικυκλιστές, εάν εμπλακούν σε ατύχημα.

ncap van

«Βλέπουμε πολλά υποσχόμενα σημάδια. Τα επαγγελματικά van εξοπλίζονται συνεχώς με νέες τεχνολογίες και οι κατασκευαστές αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια σε αυτή την κατηγορία οχημάτων. Υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας, αλλά ορισμένα μοντέλα μας εντυπωσίασαν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...