Νέα FIAT 500X Hybrid και Tipo Hybrid με κινητήρα 1.5

Τα υβριδικά FIAT 500X και Tipo προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 κατά 11%

  • -
  • -

Μετά τo ηλεκτροκίνητο 500 και τα 500 Hybrid και Panda Hybrid, η FIAT εξηλεκτρίζει τα 500X και Tipo, εφοδιάζοντας τα μοντέλα με ένα νέο υβριδικό σύστημα 48 Volt, το  οποίο διακρίνεται για την αποδοτικότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα χαμηλότερο κόστος χρήσης.

Τα 500Χ Hybrid και Tipo Hybrid τροφοδοτούνται από τον τετρακύλινδρο 1.5 Turbo κινητήρα της σειράς FireFly και έναν 48 Volt ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 15 kW. Το σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων αποδίδοντας 130 ίππους και 240 Nm ροπής.

fiat hybrid1

Χάρη στην προηγμένη υβριδική τεχνολογία, ο κινητήρας FireFly υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα BSG, ο οποίος προσφέρει αθόρυβη και άμεση εκκίνηση, ενώ ο κύριος ηλεκτροκινητήρας δίνει τη δυνατότητα κίνησης ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Με δεδομένο ότι ένας κινητήρας μπορεί να παραμένει στο ρελαντί σε ποσοστό 47% κατά τον κύκλο WLTP, το υβριδικό σύστημα προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα.

Το νέο υβριδικό σύστημα προσφέρει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη ακόμα και σε σχέση με ένα αυτοκίνητο diesel (αστικός κύκλος WLTP). Συγκεκριμένα:

4,7 lt/100 km σε σχέση με 5,0 lt./100 km του 1.6 diesel Tipo

5,1 lt/100 km σε σχέση με 5,4 lt./100 km του 1.6 diesel 500X

Οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται έως και 11% σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα 1.3 T4 (500X).

fiat hybrid2

Η οικονομία καυσίμου και οι χαμηλότερες εκπομπές, συνδυάζονται με αναβαθμισμένες επιδόσεις. Τα πρώτα 100 km από στάση επιτυγχάνονται σε 8,8 sec στην περίπτωση του Tipo και στα 9,4΄΄ στην περίπτωση του 500X. Η απόδοση του θερμικού κινητήρα υποστηρίζεται σε κάθε φάση από τον ηλεκτροκινητήρα, εξαλείφοντας την υστέρηση του Turbo και προσφέροντας άμεση απόκριση στο γκάζι.

FIAT: Όλη η γκάμα γίνεται RED, για καλό σκοπό

Αντίστοιχα αν το αυτοκίνητο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και χρειαστεί άμεση παροχή δύναμης, χάρη στον κινητήρα BSG ο θερμικός κινητήρας εκκινεί χωρίς καθυστέρηση και επιταχύνει με δύναμη το αυτοκίνητο. Τέλος, ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον θερμικό κατά τη διάρκεια που αυτός -αλλά και ο καταλύτης- φτάνουν στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, μειώνοντας περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου.

fiat hybrid3

Πιο αθόρυβα

Το νέο υβριδικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες χαμηλών ταχυτήτων, όπως σε δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση ή κατά τη διάρκεια ελιγμών στάθμευσης. Την ίδια στιγμή το σύστημα ανακτά ενέργεια κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης φορτίζοντας την μπαταρία με ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου.

Οι τιμές των νέων FIAT 500X Hybrid Tipo και Hybrid, καθώς και ο ακριβής χρόνος λανσαρίσματος των αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...