Η κινεζική XPeng επεκτείνεται κι άλλο στην Ευρώπη

Δύο ακόμη χώρες προστίθενται στο δίκτυο της μάρκας ηλεκτρικών από την Ασία

  • -
  • -

Η XPeng, η κινεζικής καταγωγής αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών, μόλις ανακοίνωσε πως διευρύνει την διαθεσιμότητα της στην ευρωπαϊκή αγορά. Μέσα στο πρώτο 3μηνο του έτους, τα μοντέλα της ασιατικής μάρκας θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην Σουηδία αλλά και στην Ολλανδία. Η μόνη χώρα που έχει καταφέρει να προηγηθεί είναι η Νορβηγία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις χώρες όπου εξάγει η XPeng, από το 2020, σύνηθες μέρος για την εισαγωγή μίας νέας «ηλεκτρικής» μάρκας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στην Σουηδία, η πρώτη αντιπροσωπεία μόλις άνοιξε τις πόρτες της, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου, το ίδιο θα έχει γίνει και στην Ολλανδία. Εντός της επίσημης ανακοίνωσης γίνεται και μία αναφορά στην Δανία, οπότε δεν θα μας έκανε εντύπωση αν είναι η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει.

Μέσα στο 2021, η XPeng πούλησε 98.155 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, μία γιγαντιαία αύξηση στις πωλήσεις της (+263%) σε σχέση με το 2020. Ο ραγδαίος αυτός ρυθμός ανάπτυξης μάλιστα, φαίνεται να συνεχίζει και μέσα στο 2022, με τις πωλήσεις Ιανουαρίου να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 115% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τις 12.922 μονάδες. Η σχετική ανακοίνωση της κινεζικής εταιρίας για την επέκταση του δικτύου της έγινε στο Twitter.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...