Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να δίνει ρεύμα στο σπίτι για 3 μέρες!

Από ένα εξαιρετικά ικανό αυτοκίνητο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε τετράτροχο power bank για το σπίτι που «κρατάει» αρκετά εικοσιτετράωρα.

  • -
  • -

Ο κανόνας λέει ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο φορτίζει από την ηλεκτροδότηση του σπιτιού κι όχι το αντίθετο. Με τα σύγχρονα μοντέλα όμως και τις τεράστιες μπαταρίες τους, μπορεί να συμβεί ακόμη και το ανάποδο, σε περίπτωση «πτώσης» του δικτύου, αν φυσικά υποστηρίζεται και από την εγκατάσταση του σπιτιού. Το Ford F-150 Lightning είναι ένα θηριώδες pick-up με ηλεκτρική «καρδιά». Για να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, η Ford φρόντισε να το εξοπλίσει με μια μεγάλη μπαταρία των 131 kWh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FORD F-150 LIGHTNING

Αυτή μπορεί να του δώσει έως και περίπου 500 χιλιόμετρα αυτονομίας. Όμως, μπορεί να «κρατήσει» και τις ανάγκες ενός μέσου σπιτιού για έως και τρεις ημέρες! Το αμερικάνικο pick-up έχει λειτουργία παροχής ρεύματος μέσω ειδικής εξόδου από τη θύρα φόρτισης. Αν το σπίτι έχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, μπορούν συνδυαστικά με το αυτοκίνητο να διατηρήσουν το ρεύμα στην κατοικία για έως και 10 ημέρες! Τα Ford Intelligent Backup Power και Home Integration System ευθύνονται για τη λειτουργία αυτή.

Σε περίπτωση που το όχημα έχει συνδεθεί με το δίκτυο του σπιτιού και γίνει διακοπή ρεύματος, «γυρίζει» αυτόματα από κατάσταση φόρτισης, σε κατάσταση παροχής ισχύος. Η Ford συνεργάζεται με μια εταιρεία εγκατάστασης οικιακής φόρτισης, η οποία σύντομα θα προσφέρει επιλογή φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέσω ηλιακών πάνελ.

Για να λειτουργήσει η υποστήριξη του ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση βλάβης από το αυτοκίνητο χρειάζονται τα δύο συστήματα που αναφέραμε (Ford Intelligent Backup Power και Home Integration System), όπως και το Ford Charge Station Pro, ο ενισχυμένος οικιακός σταθμός φόρτισης της Ford για τους αγοραστές του F-150 Lightning. Μπορεί να αποκτηθεί ξεχωριστά από την αντιπροσωπεία της Ford στις ΗΠΑ, όμως για εκείνους που θα επιλέξουν το F-150 Lightning με τη μεγάλη μπαταρία και την αυξημένη αυτονομία, παραδίδεται χωρίς χρέωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...