Κινούμαι Ηλεκτρικά: Επιδότηση έως 8.000 ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αύξηση της επιδότησης που αγγίζει το 30% εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ανοίγει σύντομα ξανά στην Ελλάδα, με την νέα επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος να είναι από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή, πως η αύξηση του δεύτερου προγράμματος θα φθάσει το 30% για τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα.

Αναλυτικότερα, το ύψος της επιδότησης για φυσικά πρόσωπα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο υπολογίζεται επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων, θα φτάνει στο μέγιστο ποσό των 8.000 ευρώ, από 6.000€ που ήταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Για τα ταξί προβλέπεται ενίσχυση ύψους 22.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, εφόσον συνοδέυεται με παράλληλη απόσυρση του υφιστάμενου. Προκειμένου να αντικατασταθεί ο γερασμένος στόλος των οχημάτων ταξί, θα προσφερθούν 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτοί είναι οι πιο γρήγοροι ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Δικαίωμα αίτησης για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος έχουν τα φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διαθέτουν ΑΦΜ, και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης τους.

epidotisi

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα αγοράς ή μίσθωσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή ηλεκτρικού ποδηλάτου ή δίκυκλου/τρικύκλου. Επιπλέον, δικαιούνται επιδότηση αγοράς έξυπνου φορτιστή με ποσό συνολικού ύψους 500 ευρώ.

Τέλος, επιδότηση δικαιούνται και όλες οι επιχειρήσεις, κάθε μορφής (ατομικές, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε., ΚΟΙΝΣΕΠ, Ν.Π.Ι.Δ.), κάθε μεγέθους που διαθέτουν έδρα ή/και υποκατάστημα εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ανεξαρτήτως νομικής μορφής και οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται προβληματικές και δεν τελούν υπό καθεστώς πτώχευσης και θέσης σε αναγκαστική διαχείριση.

Το δεύτερο πρόγραμμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο 2022. Σύντομα, θα γνωρίζουμε κάθε λεπτομέρεια του προγράμματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...