Ποιος δήλωσε ότι «η αυτόνομη οδήγηση θα είναι από φέτος πιο ασφαλής από τον άνθρωπο»;

Όλοι οι κατασκευαστές, εκτός από έναν, υποστηρίζουν ότι τίποτα προς το παρόν δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι.

  • -
  • -

Για τον Elon Musk το να προκαλεί εντάσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων, είναι το φόρτε του. Ο πολυμήχανος ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, επιθυμεί να βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο και συνήθως με πολύ μεγάλη επιτυχία.

H Tesla επιτρέπει στον οδηγό να παίζει videogames εν κινήσει!

Η αυτοκινητοβιομηχανία του είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο, ανοίγοντας κατά κύριο λόγο τον δρόμο στην ηλεκτροκίνηση και κατά δεύτερο στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Ο 51χρονος Νοτιοαφρικανός επιθυμεί τα μοντέλα της Tesla να μπορούν να κινηθούν τελείως αυτόνομα από τη φετινή κιόλας χρονιά, με μια δήλωσή του να προκαλεί και πάλι έντονες συζητήσεις.  

musk autopilot

Σύμφωνα με τον 51χρονο Νοτιοαφρικάνο, πολύ σύντομα τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα είναι τόσο ασφαλή που δεν θα χρειάζεται να επέμβει ανθρώπινο χέρι κατά τις μετακινήσεις. Αυτήν τη στιγμή, τα Model 3, Model S και Model Y έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, αλλά η τεχνολογία Autopilot δεν έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να αντικαθιστά στο 100% τον οδηγό.

Μέσα στο 2022 ωστόσο, τα οχήματα της Tesla θα μπορούν να επιτύχουν πλήρη ικανότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης, χάρη σε μια σειρά αναβαθμίσεων στο Autopilot.

«Θα εκπλαγώ αν δεν το πετύχουμε φέτος και δεν μετατρέψουμε το σύστημα αυτόνομης οδήγησης πιο ασφαλές από τον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Musk.  

Κανένα μοντέλο το 2022

Στο συνέδριο μετόχων, η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης, πως ούτε το Cybertruck, ούτε το Roadster, ούτε το πανίσχυρο φορτηγό Semi θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους τη φετινή χρονιά. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πως αμφότερα θα οχήματα θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία μέσα στο 2023, αρχής γενομένης από την αγορά των ΗΠΑ.

cybertruck

Παρά την αλλαγή σχεδίων, η Tesla εκτιμά πως οι παραδόσεις των αυτοκινήτων της γκάμας θα αυξηθούν έως και 50% φέτος, καθώς λυθούν σταδιακά τα όποια προβλήματα προέκυψαν με την παραγωγή στα εργοστάσια και την εφοδιαστική αλυσίδα. Αυτό σημαίνει ότι, περισσότεροι από 1,4 εκατομμύριο πελάτες θα αποκτήσουν το 2022 ένα εκ των Model 3, Model S και Model X, με βάση τις προβλέψεις του Musk και των συνεργατών του.

Οι αισιόδοξες προοπτικές της πολυτιμότερης ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας προκύπτουν έπειτα από τα έσοδα ρεκόρ του τελευταίου τριμήνου που ξεπέρασαν ακόμη και τις προσδοκίες της Wall Street, φθάνοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 17,72 δις δολαρίων.

Το αναθεωρημένο πλάνο στρατηγικής της Tesla δίνει έμφαση στην εξέλιξη των τεχνολογιών τη φετινή χρονιά και την ανάπτυξη νέων καινοτομιών.

Πηγή: Reuters

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...