Τα SUV της Ford θα διαβάζουν τα δύσκολα μονοπάτια με drones

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της άνεσης, αλλά και της ασφάλειας! Η Ford, βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να απαλλάξει τους οδηγούς των SUV της από κρυμμένους κινδύνους.

  • -
  • -

Κάτι που θα έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι έχουν βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός τετρακίνητου οχήματος σε εκτός δρόμου διαδρομή, είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται πιο κάτω, στο μονοπάτι που βρίσκεσαι, όσο καλά κι αν το ξέρεις. Η Ford αποφάσισε ότι πλέον, υπάρχουν τα τεχνικά μέσα να το διαπιστώσεις πριν να είναι αργά, με τη χρήση των drones. Η πατέντα που έχει κατοχυρώσει περιγράφει ένα drone που θα «σηκώνεται» για να σκανάρει το μονοπάτι που θέλει ο οδηγός του αυτοκινήτου να ακολουθήσει.

Λαμβάνοντας δεδομένα από το GPS και βλέποντας τις καιρικές συνθήκες real-time, το drone θα δίνει μια πολύ κατατοπιστική εικόνα στον οδηγό, για το αν θα μπορεί να συνεχίσει απροβλημάτιστα ή αν θα πρέπει να βάλει όπισθεν και να αναζητήσει κάποιον άλλο δρόμο, για την ασφάλειά του αλλά και για την άνεσή του. Άλλωστε, σε κανέναν δεν αρέσει να κολλάει στις λάσπες, το χιόνι ή σε δύσβατο τερέν και να πρέπει να αναζητήσει βοήθεια ώστε να απεγκλωβιστεί. Η πατέντα αυτή της Ford κατοχυρώθηκε μεν, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα βγει στην παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΝΕΟ FORD RANGER ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η μπλε οβάλ εταιρεία έχει καταθέσει αρκετές φορές ενδιαφέρουσες ιδέες, χωρίς τελικά να τις βλέπουμε σε κάποιο μοντέλο παραγωγής της, θεωρούμε όμως ότι αυτή τη φορά θα περάσει στα περιπετειώδη οχήματά της. Είναι κάτι που πολλοί οδηγοί – λάτρεις της περιπέτειας θα εκτιμήσουν. Το επόμενο F-150 θα μπορούσε να εφοδιάζεται με ένα τέτοιο σύστημα, ή το SUV Bronco που εντυπωσιάζει με τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Η σκέψη πίσω από την ιδέα της Ford έρχεται από μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα, που λένε ότι το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν κατοικεί σε περιοχές που οι δρόμοι μένουν ανοικτοί όλο το χρόνο. Μπορεί μια περιοχή να την ξέρεις καλά, όπως και τους δρόμους της, οι διαφορετικές καιρικές συνθήκες όμως ίσως κρύβουν κινδύνους που δεν μπορείς να φανταστείς όσο κινείσαι εκεί. Οπότε, η Ford αποφάσισε να δώσει μια λύση.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...