Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD στα Τρίκαλα

Με ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό λεωφορείο μετακινούνταν οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης των Τρικάλων κατά τη διάρκεια των εορτών.

  • -
  • -

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικό θεματικό πάρκο της Ελλάδας, και η πόλη των Τρικάλων, υποδέχθηκαν το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, μεταφέροντας τους επισκέπτες από το κέντρο της πόλης στον Μύλο των Ξωτικών.

ev bus1

Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα αποτέλεσε βασική προτεραιότητα της διοργάνωσης. Το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν μερικές μόνο από τις «πράσινες» θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

Η χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων εντάχθηκε στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που αποτελεί μια εκ των θεματικών του πάρκου, και αναδεικνύει την αξία  και τα οφέλη της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση χρησιμοποιήθηκε ένα EV λεωφορείο της εταιρείας BYD και μήκους 12,5 μέτρων, το οποίο προσέφερε η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, για την ενίσχυση αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

ev bus2

Η εταιρεία BYD (Build your Dreams) είναι από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, έχοντας πολυετή παρουσία στην Ασία και την Αμερική. Η BYD, η οποία επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να επεκτείνει το δίκτυο της, ιδρύοντας εργοστάσια και στην Ευρώπη, απαριθμεί σήμερα 37 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής έχει συμπληρώσει 1.100.000 παραδόσεις οχημάτων και 52.000 παραδόσεις BYD ηλεκτρικών λεωφορείων σε 200 πόλεις, ενώ μέσα σε 20 χρόνια κατόρθωσε να πουλήσει χιλιάδες λεωφορεία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές  χώρες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...