Η Shell ξεκινά τη μετατροπή των πρατηρίων καυσίμων σε σταθμούς φόρτισης

Ένα βασικό ερώτημα είναι τι θα γίνει σε 10 χρόνια από τώρα με τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

  • -
  • -

Με την ηλεκτροκίνηση να καλπάζει, τους κατασκευαστές να υποστηρίζουν πως στο μέλλον θα πουλάνε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζει άπαντες προς τις νέες μορφές βιώσιμης ενέργειας, οι πρατηριούχοι προβληματίζονται έντονα για την επόμενη μέρα.

shell hub1

Η Shell, κολοσσός των πετρελαιοειδών, δείχνει τον δρόμο, με τη δημιουργία του δεύτερου πλήρως εξοπλισμένου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Βρίσκεται στο Φούλαμ του Λονδίνου και μέχρι πρότινος ήταν ένα κλασικό πρατήριο υγρών καυσίμων.

shell hub2

Το βενζινάδικο μετατράπηκε σε σταθμό αυτοκινήτων EV εξυπηρετώντας ταχύτητα τους πελάτες χάρη στους εννιά ταχυφορτιστές DC 175 kW και τις 18 υποδοχές. Οι φορτιστές τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον και, στη στέγη του κτηρίου έχουν τοποθετηθεί ηλιακά πάνελ.

Σταθμοί φόρτισης: Πώς τους αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα;

shell hub4
Οι οδηγοί που επισκέπτονται το EV hub της Royal Dutch Shell στην περιοχή της βρετανικής πρωτεύουσας, μπορούν να απολαύσουν ένα σνακ, ένα τσάι ή έναν καφέ όσα λεπτά φορτίζει το όχημά τους και να χαλαρώσουν στην αίθουσα του σταθμού. Βέβαια, λόγω της ταχύτατης φόρτισης, υπάρχει και η επιλογή της αναμονής μέσα στο όχημα. 

shell hub3

Οι κόμβοι φόρτισης λογικά θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα παραδοσιακά πρατήρια υγρών καυσίμων. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν τα EV hub θα αποτελέσουν μια οικονομική επιλογή για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από οικιακό wallbox είναι αυτήν τη στιγμή πολύ φθηνότερο. 

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...