Η Tesla θα φτάσει φέτος το 1,5 εκατ. αυτοκίνητα

Η αμερικανική εταιρεία καταφέρνει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση και αναμένεται να κάνει πωλήσεις ρεκόρ το 2022.

  • -
  • -

Η Tesla εξακολουθεί να αυξάνει τις πωλήσεις της, στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Είναι χαρακτηριστικό, πως σύμφωνα με έρευνα της Finbold, οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας το 2021 άγγιξαν τις 963.172 μονάδες. Κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 87,4% (499.500 αυτοκίνητα) σε σχέση με το 2021. Σημειώστε, πως το ρεκόρ της Tesla παραμένει η διαφορά του 137,8% που σημειώθηκε το 2018 συγκριτικά με το 2017, αλλά τότε τα νούμερα ήταν κατά πολύ μικρότερα. Και συγκεκριμένα από τις 103.100 μονάδες σκαρφάλωσαν στις 245.200.

Η Finbold έρχεται σήμερα και αναφέρει ότι μέσα στο 2022 η Tesla μπορεί να γνωρίσει αύξηση της τάξεως του 64,9%, κάτι που μεταφράζεται σε πωλήσεις που θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα για το 2022. Πάντως, είναι σημαντικό ότι η Tesla καταφέρνει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση και παραγωγή, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Σαγκάη, αλλά και στο γεγονός ότι η Tesla έκανε και μία σειρά τεχνικών αλλαγών στα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, η παραγωγή αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και με την κατασκευή του Cybertruck! Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να βγουν πολύ σύντομα από τη γραμμή παραγωγής, έχοντας ήδη μεγάλη ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με δεδομένο ότι στο πρώτο τετράμηνο του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στα νέα εργοστάσια σε Τέξας και Βερολίνο, είναι πολύ πιθανό το ίδιο διάστημα να ξεκινήσει και η παραγωγή του εντυπωσιακού pick-up. Σημειώστε, ότι οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το Cybertruck ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύρια!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...