5 μεταχειρισμένα SUV-crossover με 15.000€

Με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και ηλικία όχι μεγαλύτερη των 3-4 χρόνων, μπορείτε να βρείτε τιμιότατα αυτοκίνητα από τον κόσμο των μεταχειρισμένων.

  • -
  • -

Όταν το budget έχει σφικτούς περιορισμούς και η ανάγκη για αυτοκίνητο είναι άμεση, τότε τα μεταχειρισμένα έρχονται για να δώσουν λύση και μάλιστα, χωρίς συμβιβασμούς. Αναλογιζόμενοι την κατάσταση των σημερινών μοντέλων, με τους πολύ μεγάλους χρόνους αναμονής μέχρι την παράδοση, αλλά και την ολοένα και αυξανόμενη τιμή αγοράς τους, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δείχνουν πιο δελεαστικά από ποτέ.

Φυσικά, αυτή η ιδιαιτερότητα στην αγορά έχει αποτυπωθεί στις τιμές των μεταχειρισμένων, οι οποίες έχουν… τσιμπήσει λιγάκι, μέσα στους τελευταίους μήνες. Όπως κι αν έχει, η αναλογία χρημάτων / συμφέροντος παραμένει με θετικό πρόσημο και ο υποψήφιος αγοραστής οφείλει να ρίξει μια ματιά. Κάτι που επίσης μας αρέσει στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, είναι ότι αγοράζοντας ένα τέτοιο, χάνεις λιγότερα χρήματα.

Για παράδειγμα, αναζητήσαμε στις δημοφιλείς πλατφόρμες μεταχειρισμένων για SUV/crossover μοντέλα με περίπου 15.000€. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι περίπου 4-5 χρόνων, οπότε ένα μεγάλο μέρος της αξίας τους, το έχουν ήδη χάσει, στα χέρια άλλων. Αγοράζοντας κάποιο σήμερα, θα μπορείτε να το έχετε στην κατοχή σας για αρκετό καιρό χωρίς να χάσει πολλή αξία. Ακόμη και αν το δώσετε μετά από 3-4 χρόνια, η χασούρα αναμένεται να είναι μικρότερη απ' ό,τι αν αγοράζατε ένα καινούργιο μοντέλο, το οποίο χάνει μερικές χιλιάδες ευρώ από την αξία του με το που ταξινομείται. Απλώς, ο αγοραστής ενός μεταχςειρισμένου ελπίζει να μη χρειαστεί να πληρώσει πολλά παραπάνω σε συντήρηση και επισκευή βλαβών.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε 5 δημοφιλή και πρακτικά SUV που υπάρχουν σήμερα στην αγορά με 15.000€, και ίσως αποτελούν την ιδανική λύση για τις ανάγκες και την τσέπη σας:

Renault Captur

Το Renault Captur στην προηγούμενη γενιά του, ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της κατηγορίας του. Με κινητήρες τούρμπο βενζίνης TCe ή και πετρελαιοκινητήρα 1.5 dCi, μπορείτε να το βρείτε σήμερα σε τιμή κάτω των 15.000€, ανάλογα και το επίπεδο εξοπλισμού. Με δεδομένη τη δημοφιλία του, η διατήρηση της μεταπωλητικής του αξίας θεωρείται εγγυημένη. Διαβάστε τη δοκιμή μας από το προηγούμενο Renault Captur εδώ.

Dacia Duster

Χωρίς αμφιβολία, το Duster ήταν το μοντέλο που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στην αναβίωση της Dacia. Διατίθεται με ποικιλία κινητήρων βενζίνης, αλλά και πετρελαίου στα 1.5 λίτρα, ενώ το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Το Duster κρατάει τιμή, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι καινούργιο δεν κόστιζε περισσότερες από 18.000€ (τότε), όμως αυτό σημαίνει ότι θα «πιάσει» καλά χρήματα και όταν αποφασίσετε να το πουλήσετε, μελλοντικά. Διαβάστε τη δοκιμή μας από το προηγούμενο Dacia Duster εδώ.

Opel Crossland X

Το μικρό SUV της Opel σήμερα ονομάζεται Crossland σκέτο, χωρίς το X. Το Crossland X όμως, δεν διαφέρει σημαντικά. Η ανανέωση που έκανε η γερμανική εταιρεία με τα γαλλικά γονίδια ήταν περισσότερο σε επίπεδο εμφάνισης και λεπτομερειών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο που δεν αλλάζει πολύ σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο, σε πολύ καλά χρήματα. Ότι το τωρινό Crossland δεν αλλάζει πολύ, βοηθά το Crossland X να μην «παλιώσει» γρήγορα, οπότε να κρατήσει και αξία. Θα το βρείτε με λιγότερα από 15.000€, σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης (1.2T) αλλά και πετρελαίου (1.5D). Δείτε τη δοκιμή μας εδώ.

Nissan Juke

To πρώτο Nissan Juke τάραξε τα νερά της αγοράς αυτοκινήτου όταν παρουσιάστηκε. Ήταν η προχωρημένη του εμφάνιση, αλλά και ο δυναμικός του χαρακτήρας, που κέρδισε τους αγοραστές και τελικά, η εμπορική του απήχηση αποδείχθηκε μεγάλη. Σήμερα, το Juke διανύει το δεύτερο κεφάλαιο της «ζωής» του. Το προηγούμενο ωστόσο, παραμένει μια πολύ δελεαστική πρόταση! Στην αγορά μεταχειρισμένων, «παίζει» ακόμη και κάτω από 15.000€, σε εκδόσεις που φτάνουν μέχρι και τους 190 ίππους! Δείτε τη δοκιμή μας εδώ.

Citroen C4 Cactus

Για πολλούς, το C4 Cactus «θύμισε» στη Citroen τον πάντα ξεχωριστό και ιδιαίτερο χαρακτήρα που είχε μερικές δεκαετίες πριν. Για αρκετά χρόνια, η γαλλική μάρκα προτιμούσε τη συμβατική οδό, με το C4 Cactus όμως, επέλεξε ξανά τα… ένδοξα μονοπάτια της διαφορετικότητας! Έχει τούρμπο κινητήρες βενζίνης των 1.2 λίτρων ή ντίζελ των 1.6 λίτρων, όλοι τους με ικανοποιητική απόδοση, αλλά και πολύ καλή εικόνα στο κομμάτι της οικονομίας καυσίμου. Και μπορείτ να διαβάσετε τη δοκιμή μας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...